De kracht van de cliënt

De kracht van de cliënt - Wardy Poelstra | Northernlights300.org

...te kijken naar wat we wel kunnen en niet naar wat we niet kunnen ... PDF Versterken eigen kracht en sociale netwerk gew. 2e druk ... . Zelf heb ik daar nogal wat moeite mee. Natuurlijk is […] De eigen kracht van de cliënt staat centraal bij de ondersteuning die hij krijgt. Wat zijn de talenten en krachten van de cliënt en wat kan hij zelf of samen met zijn netwerk oppakken? Maar zeker ook: wat zijn de beperkingen? Door gebruik te maken van de eigen kracht van mensen ervaren zij dat er bij hun ideeën en motivaties wordt aangesloten. 'De kracht van de cliënt, Methode en achtergrond van het werk ... De kracht van de cliënt door Wardy Poelstra, Marloes ... ... . 'De kracht van de cliënt, Methode en achtergrond van het werk van shop' door Wardy Poelstra, Marloes Hoevenaar, Frans Brinkman - Onze prijs: €20,95 - Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. De kracht van de cliënt pleit er bovenal voor om de cliënt echt centraal te stellen en zijn wensen, dromen en mogelijkheden serieus te nemen. Want alleen dan zal het lukken om hulpverlening werkelijk effectief te laten zijn. De Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel ... De kracht van de cliënt (Paperback). De cliënten die SHO...

INFORMATIE

AUTEUR
Wardy Poelstra
DIMENSIE
8,79 MB
BESTANDSNAAM
De kracht van de cliënt.pdf

OMSCHRIJVING

De cliënten die SHOP Den Haag en haar voorgangers bijna dertig jaar begeleiden zijn vrijwel zonder uitzondering sterke mensen, die ondanks moeilijke omstandigheden hun leven op de rit proberen te houden of krijgen. Sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel worden te vaak gezien als alleen dat: slachtoffers. De hulp- en dienstverlening van SHOP stelt juist de kracht van haar cliënten en hun wensen centraal. Dit boek inventariseert hoe werken vanuit dit uitgangspunt in de praktijk gestalte krijgt en welke principes en waarden eraan ten grondslag liggen. Het beschrijft SHOP als organisatie en laat zien, aan de hand van interviews met medewerkers, hoe zij hun werk invullen en wat ze daarbij ervaren en belangrijk vinden. In een afsluitend hoofdstuk wordt in kaart gebracht welke theoretische en filosofische achtergronden daarbij, al dan niet expliciet, als inspiratiebron fungeren. Dit boek presenteert een waaier aan ervaringen, opvattingen en werkwijzen die je bij elkaar de 'SHOP-methode' zou kunnen noemen. Het is van belang voor iedereen die direct of indirect werkt met deze groep mensen, over wie veel vooroordelen bestaan en die maar al te vaak in de marge van de samenleving verkeren. De kracht van de cliënt pleit er bovenal voor om de cliënt echt centraal te stellen en zijn wensen, dromen en mogelijkheden serieus te nemen. Want alleen dan zal het lukken om hulpverlening werkelijk effectief te laten zijn. De Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel (SHOP) is een expertisecentrum in Den Haag dat hulp- en dienstverlening aanbiedt aan (ex-)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel.

Wil je het boek lezen?De kracht van de cliënt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wardy Poelstra. Lezen De kracht van de cliënt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN