De kleine filosoof - Kunnen dieren denken?

De kleine filosoof - Kunnen dieren denken? - Heleen Booy | Northernlights300.org

... dat vooral in Silicon Valley en Hollywood populair ... Dierfilosofie - denken met dieren - Filosofie.nl ... ... Dieren hebben geen rationeel deel, ze kunnen niet op hetzelfde niveau denken als mensen. De menselijke ziel is onsterfelijk, het lichaam niet. Het aardse leven wordt opgevat als een straf, in de hemel bij de ideeën is alles beter. "soma est sèma": het lichaam is het graf van de ziel. Volgens Clive Wynne, hoogleraar psychologie aan de universiteit van Florida en schrijver van het recent verschenen boek Denken dieren na?, kunnen heel veel dieren bovendien logisch denken. Eekhoornapen, vogels en ratten zijn volgens hem in ... bol.com | De kleine filosoof - Kunnen robots bang zijn ... ... . Eekhoornapen, vogels en ratten zijn volgens hem in ieder geval in staat tot deductief redeneren ('rood is beter dan groen, groen is beter dan geel, dus is rood beter dan geel'). Mary Beatrice Midgley (Londen, 13 september 1919 - 10 oktober 2018) was een Britse filosofe, die een breed scala aan onderwerpen behandelde, zoals de evolutie van de mens, dierenrechten, de rol van de wetenschap en het feminisme.De New York Times noemde haar in het in memoriam een van de vooraanstaande moraalfilosofen van de 20ste eeuw die bekend is vanwege haar volhardende en soms ... De lessen in dit boek vormen een mooie basis om te filosoferen met kinderen in de groepen 6, 7 en 8. Review filosofiejuf.nl Heleen Booy schreef twee lesboeken filosoferen met kinderen om op de basisschool in de klas te gebruiken. 'Kunnen dieren denken?' voor de middenbouw en 'Kunnen robots bang zijn?' voor de bovenbouw....

INFORMATIE

AUTEUR
Heleen Booy
DIMENSIE
6,64 MB
BESTANDSNAAM
De kleine filosoof - Kunnen dieren denken?.pdf

OMSCHRIJVING

Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn volop bezig met de ontwikkeling van vaardigheden en met het verwerven van kennis. Ook vaardigheden als kritisch denken, creativiteit, onderzoeken, analyseren, dialogiseren en waarderen zijn belangrijk. En juist die vaardigheden ontwikkelen kinderen bij filosoferen.Filosoferen sluit bijzonder goed aan bij het basisonderwijs, omdat denken en nadenken over alledaagse en niet-alledaagse zaken aan bod komen. Filosoferen sluit wat betreft onderwerpen en vaardigheden vooral aan bij het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld, maar is vanzelfsprekend ook van groot nut voor andere vaardigheden, zoals taal- en spreekvaardigheid.De lessen in dit boek vormen een mooie basis om te filosoferen met kinderen in de groepen 3, 4 en 5.

Wil je het boek lezen?De kleine filosoof - Kunnen dieren denken? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Heleen Booy. Lezen De kleine filosoof - Kunnen dieren denken? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN