Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening

Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening - Fee van Delft | Northernlights300.org

... ... Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening 5e druk is een boek van Frans van Delft uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers ... Agogisch begeleiden vanuit Therapeutische modellen door ... ... . ISBN 9789024416493 In dit boek komen de volgende therapeutische stromingen aan de orde: psycho-analyse, gedragstherapie, humanistische benadering, rationeel emotieve therapie, transactionele analyse en systeemtheoretische benadering. Deze uitgave is de nieuwe druk van de titel Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening. In Agogisch begeleiden vanuit therapeutische modellen komen verschillende therapeutische modellen aan de orde zoals psychoanalyse, gedragsthera ... Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische ... ... . In Agogisch begeleiden vanuit therapeutische modellen komen verschillende therapeutische modellen aan de orde zoals psychoanalyse, gedragstherapie, de humanistische benadering, Rationeel Emotieve Therapie - waaronder de cognitieve gedragstherapie -, Transactionele Analyse en de ... In de 10e druk is de oorspronkelijke titel van het boek, Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening, veranderd in Agogisch begeleiden vanuit therapeutische modellen, omdat deze titel de inhoud van het boek beter weerspiegelt. Vind alle studiedocumenten for Therapeutische Modellen in de Sociaal Pedagogische Hu...

INFORMATIE

AUTEUR
Fee van Delft
DIMENSIE
11,22 MB
BESTANDSNAAM
Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek worden de volgende therapeutische modellen behandeld: Psychoanalyse, gedragstherapie, humaistische benadering, rationeel emotieve therapie, transactionele analyse en systeemtheoretische benadering.Bij de beschrijving hiervan staat het functioneren van de sociaal pedagogisch werker centraal.In de beschrijving van de verschillende modellen wordt een koppeling gemaakt met de werkrelatie die de hulpverlener met de bewoners heeft. De theorie van de therapeutische modellen wordt in het boek dan ook toegespitst op de praktijksituatie van de spw'er. Kennisnemen van mogelijke therapeutische uitgangspunten die het handelen bepalen, geeft de hulpverlener meer houvast in het begeleiden van bewoners en draagt bij tot het optimaliseren van het functioneren hierin.Bij de beschrijving van de verschillende stromingen wordt gebruikgemaakt van werkopdrachten en oefeningen die bij de behandeling van de stof tijdens de lessen gebruikt kunnen worden. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vragen, waarin de stof kan worden verwerkt en geconcretiseerd naar de werksituatie van de spw'er.

Wil je het boek lezen?Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fee van Delft. Lezen Therapeutische modellen in de sociaal pedagogische hulpverlening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN