De Collectie Antwerpen

De Collectie Antwerpen - none | Northernlights300.org

...jaren 1884-1890 aan de Leopold De Waelplaats van de architecten Jean-Jacques Winders en Frans Van Dijk ... Geef textiel een tweede leven bij De Collectie - antwerpen.be ... .Het museumgebouw ging in najaar 2011 dicht voor een ... Geef textiel een tweede leven bij De Collectie Gisteren, 8 uur. Schenk de kledij die je niet meer gebruikt aan De Collectie. Zij verwerken deze op een lokale en sociale manier. En de inkomsten gaan naar goede doelen. Stadsreporter Thomas bezoekt een van de inzamelpunten. Geef textiel een tweede leven met De Collectie 13 februari 2017, 11 uur. Alle tweedehandstextiel in ... PDF Antwerpen De ColleCtie Antwerpen - mas.be ... . Geef textiel een tweede leven met De Collectie 13 februari 2017, 11 uur. Alle tweedehandstextiel in Antwerpen lokaal en sociaal verwerken, dat is het doel van De Collectie. Uw school kan niet alleen textiel binnenbrengen, maar zelfs een echt brengpunt worden. Informatie over de Antwerpse bibliotheken, niet alleen over boeken, cd's en dvd's, maar ook over taalcursussen, tabletlounges, bibbus, digitaal aanbod en boeiende activiteiten. De Antwerpse Zes, ook bekend als de zes van Antwerpen, is een groep bekende Belgische modeontwerpers die in de jaren tachtig afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.De groep is midden jaren 1980 internationaal doorgebroken. Hierdoor ontstond grotere aandacht voor Vlaamse mode.. De volgende ontwerpers worden tot de Antwerpse Zes gerekend: Voor het eerst toont het M HKA een permanente basiscollectie met referentiekunstenaars, de hedendaagse helden, de historische trekkers en smaakmakers uit de wereldwijde collectie van het museum. De collectietentoonstelling is gratis te bezoeken op de gelijkvloerse verdieping. Ook elders in het museum zijn permanent geïnstalleerde collectiewerken te zien. Deze werken zijn gekozen uit de M HKA ... Antwerp Museum App Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets meer te weten komen over de M HKA-collectie? Dan is de Antwerp Museum App de perfecte tool. Over elk werk in onze permanente collectie vind je een kort tekstje. Zo krijg je een snel overzicht van enkele topwerken in het museum. Download de Antwerp Museum App hier. Een hele kunstzinnige blik op de markt! Met een werk uit de Antwerpen collectie haal je een prachtig stukje Belgische historie in huis, of een moderne blik op deze cultuurrijke stad. Kies jouw favoriete plekje in Antwerpen en hang er een aanblik van aan je muur. Letterenhuis - Collectie Antwerpen. Het Letterenhuis is het grootste letterkundig archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart het literair erfgoed, en stelt het ter beschikking voor wetenschappelijk onderzoek. De collectie weerspiegelt de kunsthistorische stromingen van de 19e en 20e eeuw in heel West-Europa. Van romantiek en realisme tot symbolisme en expressionisme. Met als scharnierpunt: James Ensor. Toch wel de belangrijkste symbolist van België. De twee werelden bestaan onafhankelij...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
11,52 MB
BESTANDSNAAM
De Collectie Antwerpen.pdf

OMSCHRIJVING

Welkom in de fascinerende en onwaarschijnlijk gevarieerde Collectie Antwerpen!Spitssnuitdolfijnen en papkommen, partituren van Peter Benoit en altaarstukken van Rubens, de oudste Antwerpenaar en knikkers in gebakken klei, art-decoglasramen en Elixir d'Anvers, de Poesje en de Reuzen van Deurne, titsen en havenkranen, Mariagevelbeelden en De Leeuw van Vlaanderen, cimbalen en klavecimbels, De Dulle Griet en Ai Weiwei, tram 9 en het lichtschip West-Hinder, meettoestellen van de Douane en zilveren theepotten van Wolfers, portretten van Cornelis de Vos en politiehandboeien, het Walvisboeck en het Breviarium Mayer van den Bergh, plannen van Napoleon en de jurk van prinses Astrid .Meer dan 150 musea, archieven, bewaarbibliotheken, geloofstempels, documentatiecentra, heemkringen en andere erfgoedverenigingen dragen zorg voor dit erfgoed. Al deze erfgoedverzamelingen zijn nu onder de gezamenlijke noemer 'Collectie Antwerpen' samengebracht in een aantrekkelijke publicatie. Dit boek is een uitnodiging om te snuisteren in de Antwerpse erfgoedrijkdom, om de sporen van het verleden te ontdekken of te herontdekken, om gecharmeerd te kijken en te begrijpen, om zin te krijgen in meer erfgoed, in meer Antwerpen.

Wil je het boek lezen?De Collectie Antwerpen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De Collectie Antwerpen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN