Prostitutie in de Eerste Wereldoorlog

Prostitutie in de Eerste Wereldoorlog - Ellen Soetens | Northernlights300.org

...r miljoenen mannen aan het front die (behalve verpleegsters) in maanden geen vrouw meer gezien hebben ... Prostitutie in het Verenigd Koninkrijk - Wikipedia ... . van prostitutie in de Eerste Wereldoorlog verruimen, en aanzetten tot reflecteren over prostitutie in verleden en heden. Oktober 2017 . 8 V O O RW O O RD Ik startte mijn opleiding Geschiedenis met een bijzondere voorliefde voor de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Deze twee oorlogen leerde ik gedurende vier jaar beter begrijpen en Samenvatting Prostitutie is een onderwerp dat nog al te vaak omgeven wordt door clichés. In populaire media is reeds een kentering te zien. De prostituee zelf komt ook meer aan het woord, ... Boek over prostitutie tijdens WOI | Kortrijk | In de buurt ... ... . In populaire media is reeds een kentering te zien. De prostituee zelf komt ook meer aan het woord, In de historiografie is dezelfde evolutie merkbaar, maar in de populaire geschiedschrijving over prostitutie in de Eerste Wereldoorlog is dit echter niet terug te vinden. Prostitutie is een onderwerp dat nog al te vaak omgeven wordt door clichés. In populaire media is reeds een kentering te zien. De prostituee zelf komt ook meer aan het woord, In de historiografie is dezelfde evolutie merkbaar, maar in de populaire geschiedschrijving over prostitutie in de Eerste Wereldoorlog is dit echter niet terug te vinden. De prostituee zelf komt ook steeds meer aan het woord. In de populaire geschiedschrijving over prostitutie in de Eerste Wereldoorlog is dit echter niet terug te vinden. Het doel van dit onderzoek was dan ook om deze populaire geschiedschrijving te nuanceren en de prostituee meer op de voorgrond te brengen. OMSCHRIJVING. Prostitutie is een onderwerp dat nog al te vaak omgeven wordt door clichés. In populaire media is reeds een kentering te zien. De pro...

INFORMATIE

AUTEUR
Ellen Soetens
DIMENSIE
11,72 MB
BESTANDSNAAM
Prostitutie in de Eerste Wereldoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Prostitutie is een onderwerp dat nog al te vaak omgeven wordt door clichés. In populaire media is reeds een kentering te zien. De prostituee zelf komt ook meer aan het woord, In de historiografie is dezelfde evolutie merkbaar, maar in de populaire geschiedschrijving over prostitutie in de Eerste Wereldoorlog is dit echter niet terug te vinden. Het doel van dit onderzoek was dan ook om deze populaire geschiedschrijving te nuanceren en de prostituee meer op de voorgrond te brengen. Geografisch beperkte dit onderzoek zich op prostitutie in België. Prostituees waren voor tijdsgenoten zowel een gevaar als slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Ze waren een gevaar omwille van hun vermeende rol bij de verspreiding van venerische ziektes. Hun slachtofferrol kwam hoofdzakelijk door de idee dat zij zich zouden prostitueren uit armoede. Dit onderzoek toonde aan dat prostitutie geen zwartwitverhaal is. Verschillende visies zijn aanwezig, en dat zorgt ervoor dat prostitutie een complex gegeven is. De impact van een conflictsituatie mag niet onderschat worden. Die situatie kan er voor zorgen dat vrouwen kiezen voor prostitutie, een keuze die ze in vredestijd misschien niet gemaakt hadden.

Wil je het boek lezen?Prostitutie in de Eerste Wereldoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ellen Soetens. Lezen Prostitutie in de Eerste Wereldoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN