Het klein verzet

Het klein verzet - Tine Hens | Northernlights300.org

...e Tine Hens leerde van kleine burgerinitiatieven hoe economie kan worden gelezen als ... Klein verzet, groot geluk - Zomercongres Spectrum 2017 ... ... ... Het laat de spanningen zien die het klein verzet bij bestaande autoriteiten oproept. Think Global, Act Local Hens staat daarbij ook uitgebreid stil bij de paradox die 'Think global, act local' in zich draagt; de behoefte dat wat je doet ook écht verschil kan maken en de wankele balans tussen hoop en hopeloosheid. Klein verzet. O.Z.O. Oranje zal overwinnen! Trouw betonen aan de koningin, humor, s ... bol.com | Het klein verzet, Tine Hens | 9789462670044 | Boeken ... . Klein verzet. O.Z.O. Oranje zal overwinnen! Trouw betonen aan de koningin, humor, spotliedjes, speldjes. Kleine speldenprikken tegen de bezetter. Helpt dat? In ieder geval geeft het de burger weer wat moed. Het zomercongres, dat mede mogelijk werd gemaakt door de provincie Gelderland, werd afgesloten door gedeputeerde Bea Schouten en Brigitte Theeuwen, die afscheid neemt als bestuurder van Spectrum. Na afloop was er nog volop mogelijkheid tot het delen van ideeën en inspiratie over de talrijke voorbeelden van klein verzet die Gelderland rijk is. Het kleine verzet, anoniem, 1940 - 1945 fotografie, Meer objectgegevens. Beeld downloaden Dit object behoort tot Foto en collageboek 'De Verborgen Camera' door Tony van Renterghem over de mobilisatie in 1939 en verzet en illegaliteit in de Tweede Wereldoorlog in Nederland (NG-1991-6) Vorige Volgende. Deze ... Klein verzet. O.Z.O. betekent Oranje Zal Overwinnen! Het wordt met dikke witte letters op muren en straten gekalkt. Zo laat je zien dat je trouw bent aan de koningin! De Duitsers met moppen, cartoons en liedjes belachelijk maken gebeurt ook veel. Het zijn voorbeelden van 'klein verzet' tegen de Duitse bezetters. Helpt het? Chris van der Heijden schrijft hierover in het boek "Grijs Verleden" en hij noemt het klein verzet ietwat neerbuigend "verzetjes". Over de betekenis van het klein verzet zegt Van der Heijden: "feitelijk hadden deze verzetjes nauwelijks een andere betekenis dan dat ze de daders een gevoel van tevredenheid gaven en de Duitsers wellicht de indruk dat ze niet welkom waren". Chris van der Heijden schrijft hierover in het boek "Grijs Verleden" en hij noemt het klein verzet ietwat neerbuigend "verzetjes". Over de betekenis van het klein verzet zegt Van der Heijden: "feitelijk hadden deze verzetjes nauwelijks een andere betekenis dan dat ze de daders een gevoel van tevredenheid gaven en de Duitsers wellicht de indruk dat ze niet welkom waren". Het klein verzet (eBook) Tine Hens is een geweldige auteur. Download en lees het boek Het klein verzet op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt Het klein verzet in PDF, ePUB, MOBI. Het klein verzet 1e druk is een boek van Tine Hens uitgegeven bij Epo, Uitgeverij....

INFORMATIE

AUTEUR
Tine Hens
DIMENSIE
7,48 MB
BESTANDSNAAM
Het klein verzet.pdf

OMSCHRIJVING

Het klein verzet 1e druk is een boek van Tine Hens uitgegeven bij Epo, Uitgeverij. ISBN 9789462670044 Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? En hoe zou een andere mogelijke maatstaf kunnen ogen? Wat als we met z'n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt maar dat wij de economie zijn? Dat zijn de vragen waarmee journaliste Tine Hens op reis vertrekt door Europa. Ze maakt een tocht langs vergeten utopieën, langs boeren die elektriciteit verkopen, langs ingenieurs die boeren werden, langs kiwi's van eigen kweek, langs mensen die hebben en kopen inwisselden voor ruilen, delen en geven. Het is een verhaal van mensen die van Denemarken tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Portugal heel hard trappen om niet zo snel vooruit te gaan. Maar die op hun manier wel hun straat, wijk, dorp of stad een andere richting op duwen.

Wil je het boek lezen?Het klein verzet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tine Hens. Lezen Het klein verzet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN