De witte reiger

De witte reiger - Geert van der Kolk | Northernlights300.org

...n in Opheusden. Er is 1 waardering met een gemiddeld cijfer van 8,7 geplaatst ... Witte reigers | Vogelbescherming ... . De witte reiger komt al een aantal maanden op mijn pad. Tijdens de wandelingen die ik maak om mijn hoofd leeg te maken na een "burn-out" verschijnt hij als ik in gedachten ben verzonken. Mijn overtuiging wordt gesterkt door hetgeen hier staat geschreven. In de vorige blog heb ik ze al even genoemd, de vier soorten witte reigers die in Nederland voorkomen. In deze blog stel ik de twee soorten zilverreigers aan u voor, de grote en ... De Witte Reiger Leisele, vakantiewoning voor 10 p. in ... ... . In deze blog stel ik de twee soorten zilverreigers aan u voor, de grote en de kleine. Leuk is dat beide soorten de wind in de zeilen hebben. Als je goed kijkt zie je de verschillen. De Witte Reiger. 123 likes. Welkom onze sfeervolle Bed & Breakfast 'de Witte Reiger'! Voel u thuis en geniet van de rust en de prachtige omgeving. Een landelijke omgeving, rijk aan historische... Huisartsenpraktijk "de Witte Reiger" T.J.Jonker. 201 likes. Family Doctor De grijze reigers staan daarin voor boetedoening en de witte reigers symboliseren onschuld en vernieuwing van het leven.Dieren die je in de natuur ontmoet maar die je niet dagelijks tegenkomt hebben een speciale betekenis. Ik filosofeer wat over die witte reiger en de vernieuwingen in mijn leven. Dank je wel, witte reiger, voor je mooie boodschap. de kamer. Welkom in onze B&B. We hopen dat u een prettig verblijf bij ons zult hebben in Loenen aan de Vecht. B&B 'de Witte Reiger' biedt een ruime twee persoons gastenkamer van 32m 2, gelegen in een van de laatste 'stiltegebieden' van de provincie Utrecht.Centraal gelegen, halverwege Amsterdam en Utrecht. De reiger en zijn spirituele betekenis. De reiger vol tegenstellingen zijn de verhalen, de reiger eet graag de vruchtbaarheid symbolen als de kikker en de goudvis, goed fortuin weg! Dus zijn verschijning wordt overal anders gezien zoals ik al in het begin schreef, een boodschapper van de dood in de Indiase mystiek, zijn schreeuw een teken van ......

INFORMATIE

AUTEUR
Geert van der Kolk
DIMENSIE
9,17 MB
BESTANDSNAAM
De witte reiger.pdf

OMSCHRIJVING

In de jungle vol ontberingen en vijandige Papoea's zijn twee mannen tot elkaar veroordeeld...In 1907 vertrekt een jonge luitenant-ter-zee met een klein marineschip vanaf de Molukken naar de zuidkust van Nederlands Nieuw-Guinea. Het doel van de expeditie is om de recent verworven kolonie te verkennen en goede betrekkingen met de Papoea's aan te knopen.In plaats van een vreedzame en vruchtbare kolonie ontdekken ze een onafzienbaar, donker en moerassig oerwoud bewoond door koppensnellers en kannibalen. In een gewelddadige confrontatie is de luitenant gedwongen de bergen in te vluchten met als enige gezelschap de tolk Rufus, die een eigenzinnige boef blijkt te zijn. Na een barre tocht bereiken ze een hoogvlakte waar een Papoea-stam woont die nog nooit contact met de buitenwereld heeft gehad.De witte reiger is een spannende avonturenroman en een indringend portret van twee mannen die niet alleen fysiek tot het uiterste op de proef worden gesteld, maar ook moeten overleven in een wereld waar hun achtergrond, cultuur en ervaring geen enkel houvast bieden.De pers over eerder werk:'Van der Kolk is een kameleontische schrijver die er moeiteloos in slaagt om zijn verhalen de eigen toon en kleur te geven van de omgeving waarin zij spelen.' Vrij Nederland'Van der Kolk weet zijn roman in zulke soepele zinnen te gieten en de schrale feiten met zoveel droge humor te brengen, dat je moeiteloos geboeid blijft tot het einde.****' NRC Handelsblad'Een adembenemende roman vol drama én humor in het Wilde Oosten van Afrika.' de VolkskrantGeert van der Kolk woont en werkt al vijfendertig jaar in Amerika. Hij publiceerde zestien romans en verhalenbundels. Ter voorbereiding van De witte reiger reisde Geert van der Kolk naar Papoea en volgde het spoor van een van de eerste Nederlandse expedities.

Wil je het boek lezen?De witte reiger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geert van der Kolk. Lezen De witte reiger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN