De tragedie van Swerthout-Wittebeek

De tragedie van Swerthout-Wittebeek - Karolien Joossens | Northernlights300.org

... is een historische roman die gebaseerd is op het waargebeurde oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem ... De tragedie van Swerthout-Wittebeek - TracesOfWar.com ... . Recensie De tragedie van Swerthout-Wittebeek door Pierre Peeters: In deze op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve historische roman wordt het oorlogsdrama van zomer 1944 in Meensel-Kiezegem verhaald. De gemeente Swerthout-Wittebeek verdeelt het dorp en de gemeenschap in twee kampen. Enerzijds de 'zwarten' en anderzijds 'de witten', ofwel zij die meeheulen met de vijand en zij die… De tragedie van Swerthout-Wittebeek. Zomer 1944. Adolf, zoon van de welvarende en collaborerende familie Creemers uit Swerthout, wo ... bol.com | De tragedie van Swerthout-Wittebeek, Karolien ... ... . Zomer 1944. Adolf, zoon van de welvarende en collaborerende familie Creemers uit Swerthout, wordt neergeschoten door het verzet. Uit wraak voor zijn dood weet zijn familie met behulp van zowel Duitsers als Vlamingen twee razzia's te organiseren, waarbij nagenoeg de hele mannelijke bevolking van Swerthout-Wittebeek opgepakt wordt. Aan de hand van verschillende getuigenissen van dorpelingen, verzetslieden, collaborateurs en Duitsers biedt de schrijver de lezer een kans om zelf een antwoord te construeren op deze vragen. 'De Tragedie van Swerthout-Wittebeek' is een historische roman die gebaseerd is op het waargebeurde oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem. 18 maart 2018 - "De tragedie van Swerthout-Wittebeek" is een historische roman die gebaseerd is op het...

INFORMATIE

AUTEUR
Karolien Joossens
DIMENSIE
7,30 MB
BESTANDSNAAM
De tragedie van Swerthout-Wittebeek.pdf

OMSCHRIJVING

Zomer 1944. Adolf, zoon van de welvarende en collaborerende familie Creemers uit Swerthout, wordt neergeschoten door het verzet. Uit wraak voor zijn dood weet zijn familie met behulp van zowel Duitsers als Vlamingen twee razzia's te organiseren, waarbij nagenoeg de hele mannelijke bevolking van Swerthout-Wittebeek opgepakt wordt. Slechts acht gevangenen zullen na de oorlog levend terugkeren uit de concentratiekampen.Hoe is dit drama kunnen gebeuren? Welke oorzaken hebben tot deze afschuwelijke samenloop van omstandigheden geleid? Hoe ging het dorp om met de verschrikkelijke gebeurtenissen? Aan de hand van verschillende getuigenissen van dorpelingen, verzetslieden, collaborateurs en Duitsers biedt de schrijver de lezer een kans om zelf een antwoord te construeren op deze vragen.'De Tragedie van Swerthout-Wittebeek' is een historische roman die gebaseerd is op het waargebeurde oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem. Toen Karolien Joossens hier voor het eerst over hoorde, liet het verhaal haar niet meer los. Ze sprak met getuigen en nabestaanden, verzamelde informatie, en schreef deze roman in een poging om het gebeuren te duiden en te begrijpen. Met dit boek hoopt ze mee de herinnering aan het historische drama levend te houden.

Wil je het boek lezen?De tragedie van Swerthout-Wittebeek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karolien Joossens. Lezen De tragedie van Swerthout-Wittebeek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN