366 dagen Congo

366 dagen Congo - Herman Stevens | Northernlights300.org

...de staten aan beide zijden in het conflict betrokken ... Tweede Congolese Burgeroorlog - Wikipedia ... ... Zwarte bladzijde Belgische koning betuigt 'diepe spijt' over het koloniale horror in Congo Koning Leopold II (1835-1909) van België. Beeld Photo News Koning Filip betuigt zijn "diepste spijt" aan Congo aan voor de geweld- en gruweldaden die onder het bewind van Leopold II, zijn bet-overgrootoom, werden gepleegd. De koning zegt dat we in het ... Koning Filip heeft zijn 'diepste spijt' betuigt v ... bol.com | 366 dagen Congo, Herman Stevens | 9789491439582 ... ... ... Koning Filip heeft zijn 'diepste spijt' betuigt voor de grove misstanden tijdens de Belgische koloniale periode in Congo. Zonder zijn voorvader Leopold II bij naam te noemen rekent hij wel af ... Digiminderen is in 2015 opgericht door Johan van Houten. Johan van Houten is dé expert op het gebied van offline leven. In 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline. Deze ervaringen heeft hij omgezet in een cursus waar je de balans kunt vinden tussen het leven online en offline. In '366 dagen digiminderen' deelt hij zijn ervaringen met de lezer en geeft handige tips hoe je zelf je on- en ... Digiminderen is in 2015 opgericht door Johan van Houten. Johan van Houten is dé expert op het gebied van offline leven. Tijdens 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline. Al deze ervaringen heeft hij omgezet tot een cursus hoe jíj de balans kan vinden tussen het leven online en offline....

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Stevens
DIMENSIE
9,17 MB
BESTANDSNAAM
366 dagen Congo.pdf

OMSCHRIJVING

In '366 dagen in Congo' vertrekt de schrijver in 1963 naar Congo om er in het kader van de Belgische Technische Bijstand aan Congo gedurende twee jaar les te gaan geven in een middelbare school. Daardoor komt hij in Stanleystad terecht waar hij gaat werken in de middelbare school van de broeders Maristen. Alles verloopt prima tot er onlusten uitbreken in het noordoosten van Congo en een rebellenbeweging, genaamd de Simba's, Stanleystad veroveren op het ANC en al snel de macht in de ganse oost-provincie in handen nemen.Afgesloten van de buitenwereld proberen de blanke inwoners zich zo neutraal mogelijk op te stellen in dit interne Congolese conflict en in het begin hebben ze daardoor weinig last van hun nieuwe meesters.Door inmenging van de Belgische en Amerikaanse regering en het inzetten van huurlingen met een Belgische omkadering en Amerikaanse logistiek, keren de krijgskansen en komen de blanken in het gebied meer en meer in moeilijkheden en worden ze eerst gijzelaars en daarna zelfs gevangenen van de rebellen. Al snel vallen in de heroverde gebieden de eerste slachtoffers onder de Belgen en Amerikanen en heeft de Belgische regering geen andere optie meer dan een snelle militaire interventiemacht naar Congo te sturen om er de gijzelaars te ontzetten. De operatie,'De rode draak' genoemd, lukt gedeeltelijk en meer dan 1500 gijzelaars worden gered en weggehaald uit Stanleystad en Paulis.De schrijver stelt vast dat er 50 jaar later maar weinig is veranderd in Congo en China en de USA er elkaar nog steeds bekampen om hun eigen invloedsfeer uit te breiden.

Wil je het boek lezen?366 dagen Congo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Stevens. Lezen 366 dagen Congo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN