Witte Donderdag

Witte Donderdag - Ruud Offermans | Northernlights300.org

... er op die dag allemaal plaats vond in het verhaal van The Passion, tijdens het Avondmaal ... Wat vieren we op Witte Donderdag? | Kerknet ... . Witte donderdag Op Witte donderdag viert Jezus met Zijn apostelen het Laatste Avondmaal. Jezus weet dat Hij de volgende dag op het kruis zal gaan sterven. Uit liefde voor ons geeft Hij op die laatste avond van zijn leven aan de apostelen een 'afscheidscadeau'; Hij geeft zijn eigen Lichaam en Bloed onder de gedaanten van Brood en Wijn. Witte Donderdag markeert het begin van het lijden van Jezus. - 6 - Goede Vrijdag. Jezus ... Dit moet je weten over Witte Donderdag, Goede Vrijdag en ... ... . Witte Donderdag markeert het begin van het lijden van Jezus. - 6 - Goede Vrijdag. Jezus werd om 09.00 uur gekruisigd. Om 12.00 uur werd het donker en om 15.00 uur overleed Jezus Christus. Witte donderdag. Een dag voor zijn dood, brak Hij voor ons het brood. De beker met wijn werd voor ons geheven, Zodat wij eeuwig konden leven. Zijn bloed, vergoten tot vergeving van onze zonden, Omdat we dat zelf niet konden. Die nacht lieten ze Hem in de steek. Zelf zijn discipel die nooit van Hem week. Dodelijk bedroeft vroeg Hij om te waken. Witte Donderdag. Op Witte Donderdag herdenken christenen het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn leerlingen; dat wordt in de Bijbel onder meer beschreven in Matteüs 26. De naam van deze dag hangt samen met een kerkelijk gebruik om op deze dag alle kruisbeelden en andere beelden in de kerk met witte kleden te bedekken. Witte Donderdag gaat vooraf aan de vrijdag waarop Jezus aan het kruis sterft, de zogeheten Goede Vrijdag. Op Witte Donderdag gaf Jezus zijn leerlingen de opdracht om de Joodse paasmaaltijd, het Pascha, voor te bereiden. Toen het avond was lag Jezus met zijn leerlingen aan. Het zou zijn Laatste Avondmaal worden. Witte Donderdag is een ernstige dag. Het gaat over het Laatste Avondmaal. Dat was de laatste maaltijd van Jezus, toen hij met zijn vrienden, de twaalf apostelen, het joodse Pesach vierde. Jezus wist dat hij niet lang meer zou leven. Hij brak het brood en deelde het uit terwijl hij zei dat het zijn lichaam was. Hij deed dat ook met de beker wijn. Witte Donderdag Witte Donderdag is de donderdag voor Pasen en de dag voor Goede Vrijdag. Op deze dag wordt het Laatste Avondmaal herdacht. Witte Donderdag heeft de naam wit gekregen, omdat dat de liturgische kleur van deze dag is. Op deze dag worden de kruisbeelden bedekt met witte kleden. Tevens is wit de kleur van datgene wat goed en heilig is. Witte Donderdag wordt elk jaar gevierd op de donderdag voor Goede Vrijdag. Kijk hier op welke datum en in welke week Witte Donderdag 2020 valt! × We gebruiken cookies om advertenties te personaliseren, verkeer te analyseren en delen info over uw sitegebruik met partners voor adverteren en analyse. Witte donderdag 2021, donderdag 1 april 2021. Bekijk hier wanneer het witte donderdag 2021 is en op welke datum en dag witte donderdag 2021 valt. Witte Donderdag is een feestdag waar he...

INFORMATIE

AUTEUR
Ruud Offermans
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Witte Donderdag.pdf

OMSCHRIJVING

"Toen het Paasfeest op handen was gaf hij zijn liefde tot het uiterste toe Joh., 13; 1. Toen de dag van het ongedemsemd brood gekomen was, waarop men het paaslam moet slachten stuurde Hij Petrus en Johannes uit met de opdracht: "Gaat voor ons voorbereidselen treffen opdat wij het paasmaal kunnen eten.' Toen zij Hem vroegen: "Waar wilt Gij dat wij het gereedmaken.', antwoorde Hij: "Als ge de stad zijt binnengegaan zult ge een man tegenkomen die een kruik water draagt; volt hem tot het huis waar hij binnengaat. Daar moet ge aan de eigenaar van het huis zeggen: de Meester laat u vragen: Waar is de zaal waar Ik met mijn leerlingen het paasmaal kan houden? Hij zal u dan een grote bovenzaal laten zien met rustbedden: maakt daar alles klaar Luc., 22;7-12. Deze bovenzaal waar het Laatste Avondmaal plaatsvond wordt coenaculum of cunaculum genoemd. Aangenomen wordt dat deze zaal op de berg Sion lag, bij Jeruzalem. De kruisvaarders maakten een kapel op de vermeende locatie.

Wil je het boek lezen?Witte Donderdag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ruud Offermans. Lezen Witte Donderdag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN