Serie Classicale Transcripties 6 - Acta classis van Tiel 1711-1731

Serie Classicale Transcripties 6 - Acta classis van Tiel 1711-1731 - P.D. Spies | Northernlights300.org

...ode ook sprake is van de Franse overheersing maakt dat dit een prachtige ... Acta classis van Tiel 1687-1710 - P.D. Spies ... ... ... Bestel Acta classis van Tiel 1687-1710 van P.D. Spies. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Dit tweede deel van de Serie Classicale Transcripties bevat de handelingen van de classis van Tiel over de jaren 1621-1644. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van verduidelijkende voetnoten. Samenvatting Dit achtste deel van de Serie Classicale Transcripties bev ... Acta classis van Tiel 1711-1731 - P.D. Spies | Boeken.com ... . Samenvatting Dit achtste deel van de Serie Classicale Transcripties bevat de handelingen van de classis van Tiel over de jaren 1748-1763. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van verduidelijkende voetnoten. Dit vierde deel van de Serie Classicale Transcripties bevat de handelingen van de classis van Tiel over de jaren 1667-1687. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van verduidelijkende voetnoten. Dit boek bevat de originele overgeleverde classicale handelingen en is derhalve een prachtige bron van informatie voor een ieder die zich wil verdiepen in de ... Bestel Acta classis van Tiel 1667-1687 van P.D. Spies. ... Dit vierde deel van de Serie Classicale Transcripties bevat de handelingen van de classis van Tiel over de jaren 1667-1687. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van verduidelijkende voetnoten. Acta classis van Tiel 1780-1802 bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt....

INFORMATIE

AUTEUR
P.D. Spies
DIMENSIE
10,9 MB
BESTANDSNAAM
Serie Classicale Transcripties 6 - Acta classis van Tiel 1711-1731.pdf

OMSCHRIJVING

Dit zesde deel van de Serie Classicale Transcripties bevat de handelingen van de classis van Tiel over de jaren 1711-1731. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van verduidelijkende voetnoten. Dit boek bevat de originele overgeleverde classicale handelingen en is derhalve een prachtige bron van informatie voor een ieder die zich wil verdiepen in de kerkgeschiedenis van de Nederbetuwe.Deze jaren 1711-1731 kenmerken zich door de vele in- en externe ontwikkelingen rond en door de classis van Tiel. Er werd veel werk gemaakt van de opbouw van de kerken, ondersteuning van armen en noodlijdenden, het heiligen van de levenswandel van de bevolking, bijzonder op de zondag, en het toezicht op de prediking, catechisatie en onderwijs. Daarnaast breidden de financiële problemen uit de voorgaande jaren zich uit en wist de classis niet de juiste wegen te vinden om uit deze malaise te geraken. Ook ontstonden in deze periode veel problemen met predikanten, kerkenraads- en gemeenteleden. Het optreden van de classis was daarin niet altijd even gelukkig en kerkrechtelijk niet evenwichtig. In maatschappelijke zin werden deze jaren vooral bepaald door de opkomst van de democratische vrijheidsbewegingen, zoals de Plooierijen in Gelderland, waarbij de bevolking meer zeggenschap wilde hebben en in opstand kwam tegen de regeerders op het pluche. Onvrede, onlusten en opstand waren alom in de Nederlanden aanwezig, maar het gelukte de bevolking niet om daadwerkelijk iets aan de situatie te veranderen.Peter Dirk Spies (Amersfoort, 1955) is op 22 november 2017 aan de Theologische Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken te Apeldoorn gepromoveerd tot doctor in de godgeleerdheid op de studie: De classis van Tiel 1579-1816. De gereformeerde kerk in de Nederbetuwe in het spanningsveld van politieke machten en maatschappelijke veranderingen. Tijdens het vooronderzoek heeft hij veel originele documenten betreffende classicale, kerkelijke en synodale zaken rakende de Nederbetuwe onderzocht en getranscribeerd, welke door deze uitgave aan andere onderzoekers en belanghebbenden beschikbaar worden gesteld. Hierdoor worden ook aanknopingspunten en aanwijzingen gegeven voor nader onderzoek.

Wil je het boek lezen?Serie Classicale Transcripties 6 - Acta classis van Tiel 1711-1731 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.D. Spies. Lezen Serie Classicale Transcripties 6 - Acta classis van Tiel 1711-1731 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN