Het dieselschandaal

Het dieselschandaal - Jack Ewing | Northernlights300.org

... een boete opgelegd vanwege het dieselschandaal ... Het dieselschandaal - Jack Ewing | Xander Uitgevers ... . Het bedrijf moet een boete betalen van 450.000 euro vanwege het misleiden van consumenten. Het dieselschandaal - Jack Ewing Het grootste business-schandaal van deze eeuw. Wat niemand voor mogelijk hield, werd in september 2015 bevestigd: het respectabele Volkswagen heeft gefraudeerd en zijn klanten belazerd. Justitie in de Verenigde Staten onderzoekt de maximale boete die het Volkswagen kan opleggen voor zijn rol in het dieselschandaal, zonder dat de Duitse automaker daardoor omvalt. Wat is de omvang van het dieselschandaal? Vol ... Volkswagen moet gedupeerde dieselklant terugbetalen ... ... . Wat is de omvang van het dieselschandaal? Volkswagen heeft in 11 miljoen dieselwagens, geproduceerd tussen 2008 en 2014, software geïnstalleerd die emissietests omzeilt. Dat bevestigde de Duitse ... Zo denkt Daimler, het moederconcern van Mercedes-Benz, dat het dieselschandaal nog eens 1,1 miljard tot 1,5 miljard euro extra gaat kosten. Het gaat om kosten voor het terugroepen van auto's en juridische perikelen. Daimler had vorig jaar al 1,6 miljard euro opzijgezet voor het gesjoemel met de uitstootwaarden van dieselmotoren. Het Openbaar Ministerie in Duitsland heeft vijf (oud-)leidinggevenden van Volkswagen aangeklaagd voor het dieselschandaal. Een van de verdachten is voormalig bestuursvoorzitter Martin Winterkorn. De (oud-)leidinggevenden worden verdacht zich schuldig te hebben gemaakt van een "bijzonder ernstige vorm van bedrog" en overtreding van de mededingingswet tussen 2006 en 2015. De Duitse autofabrikant Daimler, moederconcern van Mercedes-Benz, is nog meer geld kwijt aan het dieselschandaal en dat zal negatief doorwerken op de resultaten over 2019. Het concern denkt dan ook…...

INFORMATIE

AUTEUR
Jack Ewing
DIMENSIE
3,69 MB
BESTANDSNAAM
Het dieselschandaal.pdf

OMSCHRIJVING

Wat niemand voor mogelijk hield is nu werkelijkheid: het respectabele Volkswagen heeft moedwillig gefraudeerd en geknoeid met software in hun auto's. De auto's zouden in de praktijk volgens de Environmental Protection Agency daardoor tot veertig keer vuiler zijn dan toegestaan.Het is niet alleen een slinkse manier om gunstiger te lijken dan de werkelijkheid; de fraude lijkt het gevolg van een moordende concurrentie met onder meer Toyota, druk van de aandeelhouders en vooral van de nietsontziende ambitie in de boardroom van het concern waar de Porsche-telg Ferdinand Piëch en zijn protegé Martin Winterkorn de hoofdrollen opeisen.Das Autoschandaal is een rollercoaster gebaseerd op diepgaande research en insidersverhalen van belangrijke bronnen. Een rauw en onthutsend portret van een bedrijf dat lijdt onder het principeloze kapitalisme van de eenentwintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?Het dieselschandaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jack Ewing. Lezen Het dieselschandaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN