Een mens - vol van Geest

Een mens - vol van Geest - Dicou | Northernlights300.org

...p een toegankelijke manier veel kennis en inzicht ... Vol zijn in de Geest - AMEN ... . De Zweedse auteur Peter Halldorf vindt de juiste balans tussen zijn grote liefde voor het Woord en zijn kennis van de kerkgeschiedenis. Geest In het algemeen wordt met geest de essentie, het wezenlijke, van iets aangeduid. Het concept dat de dingen niet alleen zijn zoals ze zich aan ons presenteren, maar daarnaast een diepere, wezenlijke kern hebben, is in veel gedachtegoed terug te vinden. Beelden van Jezus treden ons in velerlei gedaan ... Dicou, Bert en Johan Goud (redactie) - Een mens - vol van ... ... . Beelden van Jezus treden ons in velerlei gedaante tegemoet. Wat kunnen deze betekenen voor mensen van nu? Dit boek bevat vrijzinnige bespiegelingen over Jezus zoals hij ervaren wordt door mensen van nu, in kerken en daarbuiten. De meeste auteurs zijn remonstrantse theologen. In 2006 formuleerden de remonstranten een nieuwe belijdenis, waarin Jezus 'een van Geest […] De mens is geest - Volgens Kierkegaard is dat het meest koninklijke wat er over een mens gezegd kan worden. Iedereen heeft naast een uiterlijk leven ook een minstens zo fascinerend innerlijk leven. Met de relatie tussen die binnen- en buitenkant van het menselijke bestaan heeft Kierkegaard zich intensief beziggehouden. De Heilige Geest wordt binnen het christendom beschouwd als de Geest van God.Samen met God de Vader en de Zoon van God vormt de Heilige Geest de Heilige Drie-eenheid.Volgens de algemene opvatting werd deze leer officieel vastgesteld op het Concilie van Nicea in 325, maar de ideeën hieromtrent leefden al langer binnen de christelijke gemeenschap.De Heilige Geest wordt doorgaans gesymboliseerd ... Tranen zijn volgens Halldorf een gave van de Geest, een teken van de Heilige. Zo citeert Rorth Halldorf: "De Geest is het levende water dat opwelt uit ons innerlijk en onze blik zuivert. Die zuivering betreft niet alleen de innerlijke mens maar ook het lichaam en ze wordt zichtbaar in de doop, maar ook in tranen - die daarom vergeleken worden met een gave van de Geest. wie men een goed getuigenis geeft, vol van de Heilige Geest en van wijshe...

INFORMATIE

AUTEUR
Dicou
DIMENSIE
12,55 MB
BESTANDSNAAM
Een mens - vol van Geest.pdf

OMSCHRIJVING

Beelden van Jezus treden ons in velerlei gedaante tegemoet. Wat kunnen deze betekenen voor mensen van nu? Dit boek bevat vrijzinnige bespiegelingen over Jezus zoals hij ervaren wordt door mensen van nu, in kerken en daarbuiten. De meeste auteurs zijn remonstrantse theologen. In 2006 formuleerden de remonstranten een nieuwe belijdenis, waarin Jezus 'een van Geest vervulde mens' werd genoemd, 'het gelaat van God, dat ons aanziet en verontrust'. Kan Jezus in deze geest beleefd worden? En welke Jezus-beelden in de kunst van vroeger en nu, in de literatuur en in de popcultuur, spreken ons aan?

Wil je het boek lezen?Een mens - vol van Geest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dicou. Lezen Een mens - vol van Geest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN