De zaak Van der Laan - Biografie van een Kollumer aannemersgezin

De zaak Van der Laan - Biografie van een Kollumer aannemersgezin - Jan Anne van der Laan | Northernlights300.org

...oral een 'lieve stad' zou blijven. Sinds 2010 had hij zichzelf als burgemeester deze missie ... Bureau ISBN - Van der Laan ... ... Kemal Rijken: Van der Laan - Biografie van een burgemeester Ambo Anthos; 568 pagina's; € 15. Job Cohen, oud-burgemeester van Amsterdam, rijdt op 26 januari 2017 in zijn donkerpaarse Toyota IQ over de A28 tussen Amersfoort en Utrecht als de telefoon gaat. Jan Anne van der Laan (1959) dook in zijn eigen familiegeschiedenis, een aannemersgezin uit Kollum. ,,Ik heb een rijker beeld van mijn grootouders gekregen.'' Uit veel gesprekken met mensen ... Download PDF Nooit meer terug | BANK72 PDF ... . ,,Ik heb een rijker beeld van mijn grootouders gekregen.'' Uit veel gesprekken met mensen die Eberhard van nabij meemaken wordt een en ander verder ingevuld. Na lezing van deze biografie is helemaal duidelijk waarom men deze mensen mens zo op handen droeg. Titel: Van der Laan Biografie van een burgemeester. Auteur: Kemal Rijken. Uitgeverij: Ambo /Anthos ISBN 9789026333910 € 15 In Kollum en wijde omgeving zijn vele woningen te bewonderen die daar ooit door een Eelke of Frans Van der Laan zijn neergezet. Het bedrijf heeft nu al meer dan een eeuw lang, een uiterst betrouwbare reputatie hoog weten te houden. Vandaag de dag heeft alweer de vierde generatie - Frans van der Laan - de touwtjes bij het bouwbedrijf in handen. Van der Laan Koeltechniek is een installatiebedrijf voor koel- en vriestechniek. Gevestigd in Waddinxveen. Op de site vind men het leveringsprogramma en de bedrijfskenmerken....

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Anne van der Laan
DIMENSIE
12,12 MB
BESTANDSNAAM
De zaak Van der Laan - Biografie van een Kollumer aannemersgezin.pdf

OMSCHRIJVING

Frans van der Laan was aannemer in Kollum. In de wijde omgeving bouwde hij scholen, kerken en droomkastelen. Zelfs alle veertien stationsgebouwen aan de Woltjer-spoorlijn. Zijn bedrijf had de potentie uit te groeien tot een Heijmans of VolkerWessels. Maar er ging iets mis. Wat? En wat waren de gevolgen? Middels interviews herontdekt de auteur het gezin van zijn grootouders. Het verhaal toont hoe een Kollumer middenstandsgezin leefde en werkte in de 20e eeuw en levert een aantal markante portretten op. Een intrigerende familiebiografie die leest als een historische roman. De auteur vertelt beeldend over die tijd en de gewoontes van toen, waardoor het verhaal als een film aan je voorbijtrekt.

Wil je het boek lezen?De zaak Van der Laan - Biografie van een Kollumer aannemersgezin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Anne van der Laan. Lezen De zaak Van der Laan - Biografie van een Kollumer aannemersgezin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN