Preventie In De Sociaal-Pedagogische Hulpverlening

Preventie In De Sociaal-Pedagogische Hulpverlening - S. De Roos | Northernlights300.org

...ntiecyclus Er is een preventiecyclus waarin verschillende onderdelen van preventieactiviteiten worden benoemd ... HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) | NTI ... . Het kan worden toegepast om preventieactiviteiten en -programma's te vergelijken. Zie hfst. 1; p. 30; Preventie in de sociaal pedagogische hulpverlening; Jan Terpstra, voor de preventiecyclus. Preventie In De Sociaal-Pedagogische Hulpverlening van S. De Roos kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Paperback, ISBN 9789062833726. Samenvatting Preventie in de sociaalpedagogische hulpverlening en andere sam ... bol.com | Preventie in de hulp en dienstverlening ... ... . Paperback, ISBN 9789062833726. Samenvatting Preventie in de sociaalpedagogische hulpverlening en andere samenvattingen voor je studie, geschreven door studenten. Uitgebreide samenvatting van Preventie in de sociaalpedagogische hulpverlening, 2e druk van M. van Dinther, S. de roos en J. Terpstra. ISBN: 9... Sociaal Pedagogische Hulpverlening - NTI. Download direct samenvattingen en andere HBO studiedocumenten voor de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening aan de nti. Bereid je goed voor op een toets met oefententamens en aantekeningen van onder andere Voorlichting en Presentatie en Ontwikkeling in de werkveld. De studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg of zich graag in die richting willen ontwikkelen. Vooral professionals in de verstandelijke gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, het vluchtelingenwerk, de verslavingszorg en het jeugd- en jongerenwerk verruimen hun mogelijkheden met het volgen van deze opleiding. Home Diversen Studieboeken Preventie in de sociaal-pedagogische hulpverlening ... Preventie strekt zich uit over grote delen van het maatschappelijk leven. Er zijn pestprotocollen voor het basisonderwijs, verzekeringsmaatschappijen bieden antirooktrainingen aan, de overheid investeert in terrorismepreventie en in programma¿s voor vroegtijdige signalering van ADHD. De hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) leidt je op tot sociaal pedagogisch hulpverlener. Je kunt de opleiding op vele hogesc...

INFORMATIE

AUTEUR
S. De Roos
DIMENSIE
9,95 MB
BESTANDSNAAM
Preventie In De Sociaal-Pedagogische Hulpverlening.pdf

OMSCHRIJVING

Overheid, werkveld en opleidingen verwachten van sociaalpedagogische hulpverleners dat zij naast hun taken in de behandeling en begeleiding van (groepen) cliënten, ook tijd besteden aan de preventie van psychosociale of opvoedingsproblemen. In dit boek geven de auteurs aan hoe preventie ingepast kan worden in het takenpakket van de SPH'er. Ze leggen daarbij de nadruk op de noodzaak van een alerte houding voor het vroegtijdig signaleren van problemen en een doordachte, modelmatige visie op preventie. De SPH'er zal voor dat laatste voorzetten moeten geven; daarom wordt ook veel aandacht besteed aan de organisatorische voorwaarden. Een groot deel van het boek is gewijd aan de gereedschappen die de werker nodig heeft voor de uitvoering van een preventieproject: een model voor projectmatig werken, voorlichting, advisering, ondersteuning en netwerkontwikkeling. Als de lezer met deze gereedschappen aan de slag wil gaan, dient hij zich te realiseren dat er grenzen zijn aan preventief werken en dat de inspanningen van de werker ook onbedoelde gevolgen kunnen hebben. Dat voorkomen niet altijd beter is dan genezen wordt verklaard in het afsluitende hoofdstuk. Preventie is voor veel hulpverleners nog onontgonnen terrein. Daarom illustreren de auteurs de achtergronden en de toepassingen veelvuldig met casuïstiek; de vragen en opdrachten bieden uitstekende verwerkingsmogelijkheden voor iedereen die zich bezig houdt met sociaalpedagogische hulpverlening.

Wil je het boek lezen?Preventie In De Sociaal-Pedagogische Hulpverlening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. De Roos. Lezen Preventie In De Sociaal-Pedagogische Hulpverlening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN