De rotonde

De rotonde - Mark Boog | Northernlights300.org

...e Rotonde, Varsseveld. 816 likes. Gezellige cafetaria aan een rotonde in Varsseveld ... Seniorenwoningen, 55 plus woningen, De Rotonde Almere ... ... . Waar we al 20 jaar lang staan voor gezelligheid en kwaliteit. De Rotonde biedt:* Contextbegeleiding aan huis (CB) voor gezinnen met kinderen / jongeren van 0 tot 18 jaar die thuis wonen (beter gekend als "thuisbegeleiding"). We komen thuis bij je langs en geven opvoedingsadvies. Samen met jouw gezin zoeken we een antwoord op de moeilijkheden in de opvoeding. We versterken jou als ouder en helpen zo ook het kind/de jongere. Rijd de rotonde ... Grand Bistro de Rotonde ... . We versterken jou als ouder en helpen zo ook het kind/de jongere. Rijd de rotonde driekwart rond als je linksaf wilt. - Fahr drei Viertelrunden im Kreisverkehr, wenn du links abbiegen willst. Als de Rotonde niet de goede plek is denken ze mee waar de cliënt beter terecht kan. Als de Rotonde wel de goede plek is zorgen zij dat de aanmelding bij het behandelteam terecht komt. Secretaresse De secretaresses doen veel verschillende taken. Ze maken vaak de afspraken voor cliënten met behandelaars. Ze verzorgen alle administratie die er ......

INFORMATIE

AUTEUR
Mark Boog
DIMENSIE
7,67 MB
BESTANDSNAAM
De rotonde.pdf

OMSCHRIJVING

Van Dam heeft genoeg van zijn grijze kantoorleven en de daarbij behorende drankzucht en lethargie. Hij verlaat de stad met de bedoeling om op een afgelegen kruispunt zijn ziel aan de duivel te verkopen, met een beter contract dan Faust. Zijn pad voert hem langs lange, rechte polderwegen, en uit de verte kijkt hij naar de stad waarin hij woont, naar het vlakke land, naar de tijd waarin hij leeft en naar de glorieuze toekomst die hem wacht. Tot een verschrikkelijk noodweer nadert, een ongenadig onweer. Een duivelse bliksem slaat in en zet het land in brand, het dondert en trilt, en bliksem na bliksem verandert – dat zul je altijd zien – kruispunt na kruispunt in een rotonde. Alsof God wil voorkomen dat wij onze ziel verkopen, aan wie dan ook. Wat op een rotonde, zoals iedereen weet, niet te doen is.De rotonde is een monumentaal gedicht in drie delen. De steeds terugkerende, maar subtiel veranderende refreinen maken van het lezen een bezwerende ervaring. Het soepele ritme waarmee Van Dam en het gedicht zich bewegen, en de muzikaliteit van Boogs taal, blijven ons betoveren.In het laatste deel, als het onweer een ongekende intensiteit bereikt en Van Dam langzaamaan in extase raakt, probeert het gedicht zelfs uit zijn vorm te breken. Het spoelt over de refreinen heen, het wil de dijken doorbreken, maar het metrum geeft geen krimp. Zal de duivel Van Dam inderdaad staan op te wachten? Maar waar dan, in welke gedaante? En vooral: wat staat er in het contract?

Wil je het boek lezen?De rotonde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mark Boog. Lezen De rotonde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN