De rand van de wereld

De rand van de wereld - Q.C.A. Goethals | Northernlights300.org

... mij! Een auteur die zich enigszins bescheiden ophoudt aan de zijlijn van het Nederlandse kinderboekenlandschap maar voor zijn kleine en secure oeuvre al twee Zilveren Griffels, een Vlag en Wimpel en de Thea Beckmanprijs in ontvangst mocht nemen ... Over de rand van de wereld - Laurence Bergreen - (ISBN ... ... . Titel: Naar de rand van de wereld Uitgeverij: Querido Jaartal: 2018 Bladzijden: 392 Leeftijd: 12+ Lees dit boek De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Aan de rand van de wereld. Hoe de Noordzee ons vormde door Michael Pye. Verschenen bij De Bezige Bij Antwerpen (2014). 430 pagina's, €29,99. Chlo ... Dirk Weber - Naar de rand van de wereld - Ik vind lezen leuk ... . Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Aan de rand van de wereld. Hoe de Noordzee ons vormde door Michael Pye. Verschenen bij De Bezige Bij Antwerpen (2014). 430 pagina's, €29,99. Chloé Vondenhoff (1988) studeerde in 2013 Cum Laude af aan de Universiteit van Utrecht in de richting Medieval Studies. Haar expertise ligt op het gebied van literair-historisch onderzoek. In Aan de rand van de wereld stelt Pye zichzelf geen geringe opgave: hij wil het verhaal vertellen van de landen rond de Noordzee in de periode 700-1700. Het gaat hier volgens zijn telling om zo'n honderd verschillende koninkrijken, en dat gedurende een periode van duizend jaar. De Noormannen navigeerden met behulp van de brede horizon en hoogstwaarschijnlijk, beseffen historici vandaag, waren ze te weten gekomen dat de aarde een bol was en geen pannenkoek bovenop een bol, zoals geleerde mannen van toen dachten. Verloren wereld "Aan de Rand van de Wereld"...

INFORMATIE

AUTEUR
Q.C.A. Goethals
DIMENSIE
7,18 MB
BESTANDSNAAM
De rand van de wereld.pdf

OMSCHRIJVING

'De Rand van de Wereld' is het spannende vervolg op Q.C.A. Goethals' debuut 'De Voorspelling'.'De Voorspelling' verhaalt hoe Ginter en Marie weggeflitst worden naar een vreemde wereld vol met kabouters, elfen, trollen en andere creaturen. Om terug te keren vragen ze de hulp van de oude tovenaar Magica. Hij wil hen wel helpen, maar slechts indien zij de bewoners van die wereld verlossen van het kwaad dat de magiër Asmadorn aanricht met zijn legers. Noodgedwongen nemen ze deze opdracht aan. Ze slagen er met de hulp van Magica in om Asmadorn van zijn kwaadheid te genezen, maar in het heetst van de strijd laat hun gids het leven. Zo zit het tweetal vast in het vreemde land.In 'De Rand van de Wereld' verblijven Ginter en Marie samen met hun vriend Amicus aan het hof van Asmadorn, wiens rijk voorspoed kent na zijn transformatie. Deze is hen echter niet dankbaar voor hun daad en stuurt hen de dood in. Ze krijgen namelijk de helse taak om te bewijzen dat de zogenoemde Oklers en Arienen, die Amicus op een nacht heeft zien vliegen, echt bestaan. De reis brengt hen naar een gedeelte van het Rijk onder de Himalaya dat ver verwijderd is van elke beschaving en vol zit met duistere gedrochten. Weten zij opnieuw alle gevaren te overwinnen? Kunnen zij bewijzen dat deze wezens echt bestaan? En vooral, slagen zij er ondanks de afwezigheid van Magica in om terug te keren naar hun eigen wereld?Dat Q.C.A. Goethals (˚2002) bezeten is door woorden, staat vast. Al vanaf het moment dat hij kon lezen, verslond hij boeken met grote gulzigheid. Later is de vonk overgeslagen naar een passie voor het schrijven, waarbij hij zich laat inspireren door de rijke schat aan verhalen die de Griekse mythologie hem biedt en ook door auteurs als J.K. Rowling en J.R.R. Tolkien. Op 12-jarige leeftijd schreef hij 'De Voorspelling' en zo behoort hij tot de jongste auteurs van de Lage Landen.

Wil je het boek lezen?De rand van de wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Q.C.A. Goethals. Lezen De rand van de wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN