Vier Eeuwen Schaatsen in Oegstgeest

Vier Eeuwen Schaatsen in Oegstgeest - Wiebe Blauw | Northernlights300.org

...ng platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online ... Onze Winkeloverzicht - De Kempenaerstraat ... . Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... De sfeervolle De Kempenaerstraat in Oegstgeest, bekend van de vele winkels in het luxe, hogere segment op het gebied van kleding, schoenen, parfumerie, styling en food, wordt vanaf maart 2019 verrijkt met een prachtige speciaalzaak. Amante: een splinternieuw fashionparadijs met een breed en aantrekkelijk aanbod... Schaatsen - Vi ... bol.com | Wiebe Blauw artikelen kopen? Alle artikelen online ... . Amante: een splinternieuw fashionparadijs met een breed en aantrekkelijk aanbod... Schaatsen - Vier eeuwen schaatsen in Oegstgeest. Kenmerken Conditie: Zo goed als nieuw Soort: Wintersport Jaar (oorspr.): 2010 Beschrijving Bijzonder mooi, interessant en rijk geillustreerd boek over de geschiedenis van vier eeuwen schaatsen in Oegstgeest.Het boek telt 120 blz. en verkeert in een u In de 19e eeuw waren er drie typen schaatsen: de Hollandse krulschaats, de Zuid-Hollandse baanschaats en de Friese schaats.De eerste twee werden gebruikt om te zwieren, de laatste was puur voor het hardrijden. Doordat de Friese schaats een scherpe punt had ontstonden er gevaarlijke situaties, waarna als gevolg van diverse verboden een krul aan de voorkant van het ijzer werd toegevoegd. Vier eeuwen schaatsen in Oegstgeest; Spiegelbeeld; Herstellingsoord; Goed gekozen; Groen februari (28) januari (31) 2010 (246) december (30) november (26) oktober (27) september (18) augustus (22) juli (10) juni (14) mei (15) VIDEO - Vier eeuwen Plekken van Plezier in #Oegstgeest. 5 september 2019 | Woensdagavond was de aftrap van het Open Monumentenweekend in Oegstgeest. Zoeken in de website ; Zoeken in de collecties ; Info Mijn erfgoed Mijn erfgoed...

INFORMATIE

AUTEUR
Wiebe Blauw
DIMENSIE
4,41 MB
BESTANDSNAAM
Vier Eeuwen Schaatsen in Oegstgeest.pdf

OMSCHRIJVING

In 2008 bestond de Ijsclub Oegstgeest 115 jaar: een goede aanleiding de geschiedenis van het schaatsen in Oegstgeest eens wat uitgebreider te boek te stellen. Velen kennen de prachtige baan op de Ezelwei waar het, met kasteel Oud-Poelgeest in de achtergrond, begeleid door smartlappen en popmuziek, heerlijk schaatsen is voor jong en oud. Oegstgeestenaren, maar ook velen uit het nabijgelegen Leiden, komen er een rondje rijden, ijshockeyen, een kop snert eten en komen voor een spontane ontmoeting met buren, vrienden, vriendinnen en oude of nieuwe geliefden. Schaatsen is een sport met een lange traditie en dus vertel dit boek ook over schaatsen in voorbije tijden, toen wij, in de zeventiende eeuw, nog ijstijden kenden. Wij kennen de beelden van de schilderijen van Hendrick Avercamp en de Leidenaar Jan van Goyen. In die tijd reikte Oegstgeest nog tot de Singel en het Galgewater in Leiden, tot Leiderdorp en tot Zoeterwoude. Dit boek vertelt van de hardrijders en de zwierders, van de oprichting van de ijsclub in 1893 en van ruim een eeuw schaatsplezier daarna. Misschien tot uw verrassing: het vertelt ook uitgebreid over armoede tijdens barre winters. IJsclubs werden in de negentiende eeuw opgericht voor het genoegen en om door middel van werkverschaffing en wedstrijden de armlastigen letterlijk aan spek en bonen te helpen. En ja, ook de ouders van Oegstgeestenaar en schrijver-beeldhouwer Jan Wolkers konden die bijstand goed gebruiken. Duizenden genieten en genoten van het schaatsen in Oegstgeest; honderden vrijwilligers zetten zich in om de baan te prepareren en de liefhebbers te begeleiden. Dit boek is een ode aan de schaatspret en aan hen die zich in het verleden hebben ingezet en die zich vandaag en morgen inzetten om het elke winter weer mogelijk te maken.

Wil je het boek lezen?Vier Eeuwen Schaatsen in Oegstgeest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wiebe Blauw. Lezen Vier Eeuwen Schaatsen in Oegstgeest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN