De zwarte messias

De zwarte messias - Chika Unigwe | Northernlights300.org

...m van slavenschepen en de achterkamers van de achttiende eeuw ... De zwarte messias - Chika Unigwe | Boeken.com ... . Chika Unigwe (Nigeria, 1974) won als debutante de Commonwealth Short Story Award. Haar carriere nam een hoge vlucht met de romans Fata Morgana en Nachtdanser. De zwarte messias belooft een wervelend verhaal te zijn over een man die als kind is ontvoerd en verkocht als slaaf. Hij heeft zich zijn verdere leven in weten te zetten tegen de slavernij en weet op te klimmen in het Engelse gegoede milieu. De zwarte messias | ISBN 9789085424543 direct en eenvoudig ... De zwarte Messias | Koelman.com ... . De zwarte messias | ISBN 9789085424543 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Obama wel. Zo heeft de pers zijn schooljuf van weleer opgespoord, in Jakarta. Zij vertelt hoe ze hem ooit opdracht gaf op te schrijven wat hij later wil worden. Obama, zeven jaar oud, schreef "ik wil president worden". Mierzoete sentimenten, maar Amerika smult. Hij is onze zwarte Messias! O, heerlijk uur, de geko...

INFORMATIE

AUTEUR
Chika Unigwe
DIMENSIE
4,1 MB
BESTANDSNAAM
De zwarte messias.pdf

OMSCHRIJVING

Londen 1796. Doodop en overmand door zijn emoties vertelt de oude Gustavus Vassa het verhaal van zijn turbulente leven. Als kind wordt hij samen met zijn zus in Nigeria gekidnapt en verkocht als slaaf. Vassa reist de bewoonde wereld rond, van Amerika tot Europa, en wroet zich een weg naar de vrijheid. Hij leert zichzelf lezen en schrijven, trouwt met een beeldschoon en blank Brits meisje, en wordt een belangrijke stem in hetverzet tegen de slavernij. De zwarte messias is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Chika Unigwe heeft het wilde leven van Gustavus Vassa herschreven tot een magistraal epos over een vrijheidsheld van vlees en bloed, een tijdloos liefdesverhaal over een blanke vrouw en een Afrikaanse man. Maar De zwarte messias is ook een meeslepende avonturenroman die de lezer binnenlaat in het ruim van slavenschepen en de achterkamers van de achttiende eeuw.

Wil je het boek lezen?De zwarte messias in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chika Unigwe. Lezen De zwarte messias Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN