Hanzestad Oldenzaal

Hanzestad Oldenzaal - Gerard Seyger | Northernlights300.org

... het museum Palthe Huis, kan eraan bijdragen dat zowel de inwoners van Oldenzaal ... Hanzestad Oldenzaal, Gerard Seyger - Paperback ... ... ... Burgemeester Oldenzaal wil 'Hanzestad-imago tot leven wekken' OLDENZAAL - Theo Schouten wil een einde maken aan het slapend bestaan van Oldenzaal als lid van het Hanzeverbond. De stad ratificeert dat verdrag dat voor de handel op Engeland noodzakelijk is. Auteur dr. Gerard Seyger beschrijft in "Hanzestad Oldenzaal" de Middeleeuwse wordingsgeschiedenis van de stad met zijn belangrijke rol in de vroegste missionering en zijn opvallende rol in de eerste eeuwen van de Duitse Hanze. Overnachten. Wie de Hanzestad Oldenzaal echt wil leren kennen blijft na een dag ... Hanzestad Oldenzaal - Gerard Seyger ... . Overnachten. Wie de Hanzestad Oldenzaal echt wil leren kennen blijft na een dagje fietsen, wandelen of winkelen ook genieten van het avondleven en daarna heerlijk overnachten in één van de verschillende overnachtingslocaties. Internationaal transport & partnership. Sinds de oprichting in 1993, heeft Eurosped vanuit haar vestigingsplaats, de historische Hanzestad Oldenzaal, ook wel "de glimlach van Twente" genoemd, naam gemaakt in de internationale transport- & expeditiebranche. Ons hotel is het ideale vertrekpunt voor de mooiste fiets- en wandeltochten, maar ook voor gezellige uitstapjes naar het stadscentrum van Hanzestad Oldenzaal of de vele pittoreske dorpjes in de buurt. Op onze website kunt u alvast de omgeving verkennen. Oldenzaal werd in het jaar 1261 lid van de Hanze, de stad had verder een goede ligging naar de Hanzesteden Osnabrück en Munster in Duitsland. Ommen Een Hanzestad aan de Vecht, het kleinere stadje Ommen werd in 1473 lid van de Hanze. In een levensbeschrijving van de Merowingische edelman Gombertus treffen we de plaatsnaam Altisalja (Oldenzaal) voor de eerste keer in een historische context (7e eeuw) aan. Hanzestad Oldenzaal | ISBN 9789492421425 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Hanzestad Oldenzaal, een middeleeuwse wordingsgeschiedenis Interieur Plechelmus (Foto: Rinus van Warven) Eeuwen voordat Amsterdam ook maar enige status had, was Altisalja al een plaats van groot ... Oldenzaal (Nedersaksisch: Oldnzel) is een stad (en oorspronkelijk ook Hanzestad) en teven...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard Seyger
DIMENSIE
9,57 MB
BESTANDSNAAM
Hanzestad Oldenzaal.pdf

OMSCHRIJVING

In een levensbeschrijving van de Merowingische edelman Gombertus treffen we de plaatsnaam Altisalja (Oldenzaal) voor de eerste keer in een historische context (7e eeuw) aan. Ongeveer twintig tot vijfentwintig jaar voordat de rondtrekkende Angelsaksische missionaris Plechelmus op het toneel verscheen.De heilig verklaarde Gombertus werd bij Altisalja gedood bij een poging om gevangen tegenstanders uit handen van ''Friese'' slavenhandelaars te houden. In de tweede helft van de zevende eeuw werden gevangengenomen ''Saksen'' als slaven verkocht. De toenmalige ''Friezen'' hadden een reputatie opgebouwd op het gebied van slavenhandel. De plaatsnaam Altisalja verwijst naar een ''sele'', een oorspronkelijk ''koninklijk'' centrum met een ''zaal'', waar religie, rechtspraak, veeteelt en de daarbij behorende handel een rol hebben gespeeld. Daar werden ook de belangrijke besluiten over oorlog en vrede genomen. Ongeveer tweehonderd jaar later verschijnt de naam Aldenselen. Aldenselen is dan een militair en economisch centrum. Vanaf de tijd van bisschop Balderik (tiende eeuw) gaan bisschoppen van Utrecht een rol in Oldenzaal spelen. Het economische gewicht van Oldenzaal wordt in 1049 duidelijk als de Utrechtse bisschop van de Duitse keizer zeer vroege jaarmarktrechten verwerft. Dat is de opmaat voor de rol die Oldenzaal in het ontstaan van de Duitse Hanze gaat spelen. In het belangrijke Hanzeverdrag van Utrecht (1474) toont Oldenzaal duidelijk het economische gewicht voor het Oversticht en het westen van Westfalen. De stad ratificeert dat verdrag dat voor de handel op Engeland noodzakelijk is. Auteur dr. Gerard Seyger beschrijft in ''Hanzestad Oldenzaal'' de Middeleeuwse wordingsgeschiedenis van de stad met zijn belangrijke rol in de vroegste missionering en zijn opvallende rol in de eerste eeuwen van de Duitse Hanze.

Wil je het boek lezen?Hanzestad Oldenzaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard Seyger. Lezen Hanzestad Oldenzaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN