Frictie

Frictie - Miriam Rasch | Northernlights300.org

...zelfde betekenen als 'frictie', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken ... Wat is frictie? - Marketingtermen.nl ... . Diepe dwarse fricties (DDF) worden ingezet als behandeling bij blessures van gewrichtsbanden, spieren en pezen. Het toepassen van deze techniek zorgt voor vermindering van pijn en ontstekingsverschijnselen. Een frictie is het uitoefenen van een constante plaatselijke druk in kleine cirkelvormige bewegingen. Frictie is een geduchte strategie van hen die strijden voor emancipatie of zich teweerstellen tegen de eis van transparantie en constante communicatie. Rasch opent de weg naar 'de-automatisering' als mogelijkheid om woorden en dingen ... Wrijving - Wikipedia ... . Rasch opent de weg naar 'de-automatisering' als mogelijkheid om woorden en dingen weer als nieuw te laten schijnen. Frictie is een geduchte strategie van hen die strijden voor emancipatie of zich teweerstellen tegen de eis van transparantie en constante communicatie. Rasch opent de weg naar 'de-automatisering' als mogelijkheid om woorden en dingen weer als nieuw te laten schijnen. De betekenis van frictie vind je o...

INFORMATIE

AUTEUR
Miriam Rasch
DIMENSIE
4,32 MB
BESTANDSNAAM
Frictie.pdf

OMSCHRIJVING

Is de wereld in data te vatten?Dataïsme is het geloof dat alles te vertalen is in data. Data leggende wereld vast en maken haar beheersbaar. Maar voor wie enmet welk doel? Ethische dilemma's rondom data worden vaakgereduceerd tot zaken als privacy en regulering, terwijl de onderliggendeaannames van het dataïsme zelden ter discussiestaan. Is de mens echt als algoritme te begrijpen? Wat gebeurt ermet de dingen die niet in data te vatten zijn? En waarom wordtde dataïstische toekomst voorgesteld als onvermijdelijk?Tegenover het ideaal van een geautomatiseerde wereld die onsgevangenhoudt in een onzichtbaar net, stelt Miriam Rasch eenherwaardering van frictie. Frictie is een geduchte strategie vanhen die strijden voor emancipatie of zich teweerstellen tegen deeis van transparantie en constante communicatie. Rasch opentde weg naar "de-automatisering' als mogelijkheid om woordenen dingen weer als nieuw te laten schijnen. Hoe kunnen we indataïstische tijden ons eigen verhaal blijven vertellen?

Wil je het boek lezen?Frictie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Miriam Rasch. Lezen Frictie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN