Zo werkt aandacht

Zo werkt aandacht - Stefan van der Stigchel | Northernlights300.org

...airwetenschappelijke boeken 'Zo werkt Aandacht' en 'Concentratie' ... Zo werkt aandacht | Stigchel, Stefan van der | opvallen ... ... . Zijn boek 'Zo werkt aandacht' kwam in 2016 uit bij Maven Publishing en zal in januari 2019 wereldwijd verschijnen bij MIT Press. Zijn boek 'Concentratie' is in 2018 verschenen en in 2020 verschijnt zijn derde boek, 'Grip op je aandacht'. Download gratis zijn artikel uit het Tijdschrift voor Ontwikkekeling in Organisaties . Terug naar het overzicht Een tijdje geleden schreef ik al over een nieuw boekje over aandacht wat mijn interesse wekte: "Zo werkt aandacht", door Stefan van der Stigchel.. Waarnemen en aandacht. Ik heb het boekje aangeschaft en geleze ... bol.com | Zo werkt aandacht (ebook), Stefan van der ... ... .. Waarnemen en aandacht. Ik heb het boekje aangeschaft en gelezen. Er komen tal van psychologische feitjes en onderzoeken aan bod die met onze waarneming en aandacht te maken hebben. Zo werkt aandacht, Opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding, met een bijna lichtgevende groen-oranje kaft, kwam deze maand [2016/red.] uit. Heeft het schrijven je kijk op het onderzoek veranderd? "Absoluut. Ik moest voor het boek op zoek naar concrete voorbeelden. Zo werkt aandacht! 25 augustus 2016. We leven in een wereld vol met visuele informatie en afleiding. Het simpelweg aanbieden van een visuele boodschap is niet meer voldoende om op te vallen tussen alle andere prikkels waarmee we geconfronteerd worden. 'Zo werkt aandacht' is een must­read voor iedereen die wil weten hoe je kijkt, zoekt, én hoe je de aandacht van anderen kunt beïnvloeden. Het geeft inzicht in de werking van het brein en opent je de ogen voor een belangrijk aspect van ons bestaan: aandacht bepaalt immers wat je van de wereld om je heen meekrijgt. Zo werkt aandacht in het verkeer 13 jul 2017 We kunnen niet alle informatie om ons heen verwerken; het brein maakt hierin continu keuzes. Dit proces noemen we 'aandacht' en de lessen over aandacht zijn belangrijk om de weggebruiker te begrijpen. Stefan van der Stigchel: Zo werkt aandacht! Links bij deze podcast. Meer over Stefan van der Stigchel. Mediatip: The Attention Merchants, door Tim Wu over de handel in onze aandacht. Zo werkt aandacht Stefan van der Stigchel. 18,50. Deel dit artikel: Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Opslaan. Geschreven door Pieternel Dijkstra. Ben je ook een beetje verlegen, onzeker of makkelijk van streek? Zie je op ... Stefan van der Stigchel -hoogleraar psychologie- weet alles over aandacht. Hij legt uit waarom iedereen de wereld anders ziet, hoe beperkt onze aandacht eigenlijk is én hoe je op een verstandige .....

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan van der Stigchel
DIMENSIE
10,3 MB
BESTANDSNAAM
Zo werkt aandacht.pdf

OMSCHRIJVING

Advertenties, verkeerslichten, banners, etalages en pushberichten: de strijd om onze aandacht wordt steeds heftiger. Soms staat er weinig op het spel, soms is het een zaak van leven of dood. Maar hoe werkt aandacht eigenlijk? Waarom vallen sommige dingen meteen op en andere helemaal niet? Cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel laat zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en web­ sitebouwers) die inzetten in ons voor­ én nadeel. 'Zo werkt aandacht' is een must­read voor iedereen die wil weten hoe je kijkt, zoekt, én hoe je de aandacht van anderen kunt beïnvloeden. Het geeft inzicht in de werking van het brein en opent je de ogen voor een belangrijk aspect van ons bestaan: aandacht bepaalt immers wat je van de wereld om je heen meekrijgt.

Wil je het boek lezen?Zo werkt aandacht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan van der Stigchel. Lezen Zo werkt aandacht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN