Even slikken

Even slikken - Christiaan Vinkers | Northernlights300.org

... mensen durven daarvoor uit te komen. Hoewel er sprake lijkt te zijn van een depressie-epidemie, heerst er een groot taboe op het gebruik van medicatie hiervoor ... VIVA Mama's Femke: 'Ik zag manlief even slikken: daar ... ... . Jorgen Raymann - Even Slikken. Zijn succesvolle theatershow Even Slikken nu op dvd. Opgenomen in het Theater Zuidplein te Rotterdam Even Slikken. Even Slikken is een cd van Jorgen Raymann. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren Select Ontdek het nu voor 9,99 p.j. Zoek je product. In . ... Even slikken - gezondNU ... . Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren Select Ontdek het nu voor 9,99 p.j. Zoek je product. In ... Even slikken bij afscheid Van Zanen: burgemeester krijgt hamburger 'de Vader Jan' cadeau. Burgemeester Jan van Zanen krijgt een mooi afscheidscadeau van de Utrechtse hamburgerbar Meneer Smakers. Even Slikken geeft een overzicht van wat antidepressiva zijn. Hoe ze zijn uitgevonden. Maar ook hoe ze in de praktijk worden gebruikt. Ook duidt het boek waarom deze pillen vaak in opspraak zijn in media, politiek en maatschappij. Het geeft dan ook op ludieke wijze een overzicht. Even Slikken Jana Vergros Dit boekje heb ik...

INFORMATIE

AUTEUR
Christiaan Vinkers
DIMENSIE
10,52 MB
BESTANDSNAAM
Even slikken.pdf

OMSCHRIJVING

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders gebruiken op dit moment antidepressiva, maar weinig mensen durven daarvoor uit te komen. Hoewel er sprake lijkt te zijn van een depressie-epidemie, heerst er een groot taboe op het gebruik van medicatie hiervoor.In Even slikken gaan psychiater Christiaan Vinkers en apotheker Roeland Vis in op de geschiedenis van depressie. Worden we inderdaad steeds depressiever en klopt het dat we meer en meer antidepressiva gebruiken? Zijn we wel gebaat bij deze pillen die, ondanks decennia aan hersenonderzoek, min of meer per toeval ontdekt zijn? Of zijn deze pillen een (te) makkelijke oplossing voor de dagelijkse stress van de moderne mens? En wat zijn de risico's en de bijwerkingen?Vinkers en Vis vertellen verhelderend en onderhoudend over een serotoninetekort als populaire verklaring voor depressie, over de rol van raketbrandstof bij de ontdekking van de eerste antidepressiva en over wie ons al deze pillen laat slikken: artsen, onderzoekers, de farmaceutische industrie of de maatschappij? Daarnaast delen antidepressivagebruikers hun persoonlijke ervaringen. Na het lezen van Even slikken begrijp je waarom zo veel mensen antidepressiva gebruiken. Maar vooral waarom dit helemaal niet zo gek is.Christiaan Vinkers (1980) is psychiater bij het Hersencentrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en doet onderzoek naar stress en veerkracht. Als lid van De Jonge Akademie van de KNAW draagt hij actief het belang van wetenschappelijk onderzoek uit naar de maatschappij.Roeland Vis (1981) is ziekenhuisapotheker in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en Utrecht. Hij doet onder meer klinisch onderzoek naar de nucleaire diagnostiek van ontstekingsziektes.

Wil je het boek lezen?Even slikken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Christiaan Vinkers. Lezen Even slikken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN