Een Asperger-relatie

Een Asperger-relatie - G. Slater-Walker | Northernlights300.org

...n hij zich maar een deel herinnert van wat er is gezegd en dat vervolgens uit zijn verband haalt ... 7 Handige Dingen Om Te Weten Voor Vrouwen Met Asperger. ... . Openhartig beschrijven beiden hoe zenuwslopend communicatie met een Asperger is, en hoeveel geduld en doortastendheid van de naaste wordt gevraagd. Daarnaast gaan zij in op onderwerpen als affectie, intimiteit, romantiek, seks, samenwonen, ouderschap, sociaal leven en werk -- met indrukwekkende voorbeelden van situaties die onvermijdelijk voorkomen in een Asperger-relatie. Een relatie heb je omdat beiden graag bij de ander willen zijn, om het zo maar te zeggen; niet ... Als je partner emotioneel onbereikbaar is en het Asperger ... ... . Een relatie heb je omdat beiden graag bij de ander willen zijn, om het zo maar te zeggen; niet omdat de een niet zonder de zorg van de ander kan. Ik zei al dat er samen uitkomen alleen kan wanneer beiden zich inleven in de ander. Daar hoort beslist ook bij dat jij met anderen praat als praten met je partner niet voldoende is. Een Asperger-relatie. Slater-Walker, G., & Slater, C. Uitgeverij Nieuwezijds, Amsterdam 2004 176 pagina's, 5712 1891, € 19,95. Gisela en Chris vormen een niet-alledaags stel. Zij leren elkaar kennen bij de vakgroep Slavistiek. Hij is een gesjeesde Oxford-student. Zij staat aan het begin van een nieuwe carrière. Hij is 24, zij 33. In een nauwe relatie, zoals een partner-relatie, wordt er vaak verwacht dat je over alles kunt praten met elkaar, dat je ervaringen kunt delen en emotioneel gesteund wordt. Dat zijn niet de makkelijkste dingen als je autisme hebt. Andere behoeftes. Waar jij met autisme behoefte aan hebt, kan anders zijn dan voor iemand zonder autisme. Kenmerken Asperger Relatie. In relaties zijn communicatie, sociale interactie en inleving erg belangrijk. Dat zijn precies drie terreinen die voor een Asperger de nodige moeilijkheden meebrengen, waardoor een relatie hebben niet vanzelfsprekend gemakkelijk verloopt. Een Asperger relatie Gisela & Christopher Slater-Walker Uitgeverij Nieuwezijds, 2004 ISBN: 90-5712-189-1 Engelstalig The other half of Asperger Syndrome Maxine C. Aston London, The National Autistic Society, 2001 Aspergers in Love: Couple Relationships and Family Affairs M...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Slater-Walker
DIMENSIE
7,11 MB
BESTANDSNAAM
Een Asperger-relatie.pdf

OMSCHRIJVING

"Een Asperger-relatie 1e druk is een boek van G. Slater-Walker uitgegeven bij Nieuwezijds B.V.. ISBN 9789057121890 Drie jaar nadat hij trouwde, kreeg Chris Slater-Walker de diagnose Asperger-syndroom. Voor hem verklaarde dat waarom hij zich altijd sociaal gehandicapt had gevoeld. Voor zijn vrouw Gisela betekende het dat ze moest leren aanvaarden dat er nooit sprake zou zijn van het intuïtief herkennen van elkaars gevoelens, ondanks alle goede bedoelingen.Chris en Gisela geven in eenentwintig hoofdstukken om beurten hun kijk op belangrijke aspecten van hun relatie. Aanvankelijk had Gisela vooral oog voor de aantrekkelijke kanten van Chris' afwijkende gedrag, maar geleidelijk kwamen ook de problemen naar voren. Openhartig beschrijven beiden hoe zenuwslopend communicatie met een Asperger is, en hoeveel geduld en doortastendheid van de naaste wordt gevraagd. Daarnaast gaan zij in op onderwerpen als affectie, intimiteit, romantiek, seks, samenwonen, ouderschap, sociaal leven en werk -- met indrukwekkende voorbeelden van situaties die onvermijdelijk voorkomen in een Asperger-relatie.""Dit is het eerste boek waarin een geslaagd huwelijk vanuit het gezichtspunt van beide partners wordt bekeken. Het biedt veel wetenswaardigs, niet alleen voor stellen in dezelfde situatie of voor individuen met Asperger die een relatie overwegen, maar ook voor de organisaties die dit soort relaties ondersteunen."" -- uit het voorwoord van Tony Attwood""Het eerste positieve verslag van een dergelijke relatie ... fascinerend en openhartig"" -- Daily Mail""Ongewoon meeslepend"" -- The Times"

Wil je het boek lezen?Een Asperger-relatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Slater-Walker. Lezen Een Asperger-relatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN