Kantelpunt

Kantelpunt - Salomon Kroonenberg | Northernlights300.org

...mslagpunt in de chemie, bijvoorbeeld van zuur naar base; een overgang tussen toestanden in de catastrofetheorie; het kantelmoment bij de introductie van nieuwe ideeën, bekend als "honderdste aap" Kantelpunten in het klimaat Het kantelpunt is de mate van verstoringen in het ecosysteem ... Het klimaatprobleem voor dummies: kantelpunten | HIER ... . Door te grote verstoringen in een ecosysteem kan het heersende evenwicht worden verstoord. Door deze verstoring ontstaat er een ecosysteem met nieuwe evenwichten. Na het nieuwe evenwicht kunnen populaties verdwenen zijn, ... kantelpunt. Twijfel is de grond van mijn interesse in (politieke) verhoudingen tussen mensen en de weerbarstige veranderingen in deze tijd. Literatuur is mijn kompas van hoop op de menselijke geest. als u Kantelpunt wilt ... bol.com | Kantelpunt | 9789045037295 | Salomon Kroonenberg ... ... . Na het nieuwe evenwicht kunnen populaties verdwenen zijn, ... kantelpunt. Twijfel is de grond van mijn interesse in (politieke) verhoudingen tussen mensen en de weerbarstige veranderingen in deze tijd. Literatuur is mijn kompas van hoop op de menselijke geest. als u Kantelpunt wilt volgen via email. Vul hieronder uw emailadres in om Kantelpunt te volgen. In 'Kantelpunt' van Salomon Kroonenberg passeren fundamentele vragen de revue over de wijze waarop de mens met de natuur omgaat. In de Kaspische Zee, een gesloten ecosysteem met een eigen evolutie, zijn de oorspronkelijke schelpdieren in de twintigste eeuw vrijwel geheel verdrongen door soorten die daar helemaal niet thuishoren. In de rubriek 'Kantelpunt' vertellen mensen over een belangrijk moment in hun leven en loopbaan. 'Veel verantwoordelijkheden, maar de vrijheid om eigen pad te kiezen' Mees van Velzen (35) was freelancevertaler bij Nintendo, toen hij op het idee kwam voor een eigen bedrijf: MrWork, dat vacatures verspreidt via social media. Een kantelpunt in het klimaat is een kritieke drempel waarbij een (relatief) kleine verstoring de toestand van belangrijke onderdelen van het aardsysteem ingrijpend kan veranderen. Als synoniem wordt ook wel gesproken over kantelmomenten, bifurcatiepunten, of omslagpunten.Kantelpunten in he...

INFORMATIE

AUTEUR
Salomon Kroonenberg
DIMENSIE
7,31 MB
BESTANDSNAAM
Kantelpunt.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Kantelpunt' van Salomon Kroonenberg passeren fundamentele vragen de revue over de wijze waarop de mens met de natuur omgaat. In de Kaspische Zee, een gesloten ecosysteem met een eigen evolutie, zijn de oorspronkelijke schelpdieren in de twintigste eeuw vrijwel geheel verdrongen door soorten die daar helemaal niet thuishoren. Komt het door klimaatveranderingen? Zeespiegelschommelingen en bodemdaling? Nieuwe scheepvaartkanalen? Is zoiets eerder gebeurd in het geologisch verleden? Moeten we er iets aan doen, en waarom wel of niet? Eén soort heeft wraak genomen: de zebramossel is ontsnapt uit de Kaspische Zee en heeft zich genesteld in alle waterwegen van Europa en Noord-Amerika. Al deze veranderingen vormen het thema van een groot Europees onderzoeksproject, waaraan geologen en biologen uit twintig landen hebben meegedaan. De kantelpunten in de biodiversiteit van de Kaspische Zee blijken model te staan voor die van de hele aarde. Kroonenberg, wetenschapper en begenadigd schrijver, neemt zijn lezers mee naar de Kaspische Zee. Hij doet niet alleen verslag van hoe steuren, zeehonden en schelpdieren reageren op geologische en door de mens veroorzaakte veranderingen, maar hij toont ons ook hoe wetenschappelijk onderzoek werkt en laat ons zien hoe weinig we eigenlijk nog weten.

Wil je het boek lezen?Kantelpunt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Salomon Kroonenberg. Lezen Kantelpunt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN