Emotionele flexibiliteit

Emotionele flexibiliteit - Susan David | Northernlights300.org

...pulscontrole'. De huidige wiki gaat over cognitieve flexibiliteit, wat betrekking heeft op het kunnen aanpassen van je plannen, gedachten of gedrag als de omstandigheden dat vereisen ... Emotionele flexibiliteit - Susan David | Boeken.com ... . Emotionele flexibiliteit is mobiliteit, flexibiliteit, variabiliteit en aanpassingsvermogen van de mentale en sensuele sfeer, waardoor u de meest optimale en adaptieve responsopties kunt kiezen. Het probleem van gebrek aan flexibiliteit in emotionele respons kwam voort uit het overheersen van een bepaalde obsessie met gedrag ... Definitie Emotionele flexibiliteit betekent dat je zó omgaat met je emoties, gedachten en innerlijke ervaringen dat ze je in staat stellen een bloeiend en waardevol leven te lei ... Emotionele flexibiliteit - Susan David - 9789022577677 ... ... ... Definitie Emotionele flexibiliteit betekent dat je zó omgaat met je emoties, gedachten en innerlijke ervaringen dat ze je in staat stellen een bloeiend en waardevol leven te leiden. Elke dag gaan wij door duizenden misschien wel tienduizenden staten heen: gedachten, emoties, ervaringen… Hoe wij met al deze gemoedstoestanden omgaan bepaalt de kwaliteit van ons leven. flexibiliteit', ook wel cognitieve flexibiliteit of 'set-shifting' genoemd. Mentale flexibiliteit kan omschreven worden als het vermogen om plannen, gedachten en gedrag aan te passen wanneer situaties of omstandigheden veranderen (Anderson, 2002; Davidson et al., 2006). De sociaal emotionele vaardigheden laten zich onderverdelen in: 1. Persoonlijke vaardigheden 2. Sociale vaardigheden. De persoonlijke vaardigheden betreffen het inzicht in de eigen gevoelens en het omgaan daarmee....

INFORMATIE

AUTEUR
Susan David
DIMENSIE
8,15 MB
BESTANDSNAAM
Emotionele flexibiliteit.pdf

OMSCHRIJVING

De weg naar succes, of dat nu thuis is of op het werk, verloopt bijna nooit in een rechte lijn. Vraag het iemand die zijn grote doel heeft bereikt of een goede relatie heeft, en je krijgt te horen over alle omwegen die hij heeft moeten maken. Wat is het verschil tussen mensen die zich niet uit het veld laten slaan en mensen die de weg kwijtraken? Het antwoord is emotional agility: emotionele flexibiliteit. Emotionele flexibiliteit is een vierstappenplan dat je leert omgaan met onverwachte wendingen in het leven. Op basis van twintig jaar onderzoek constateert Susan David dat het niet uitmaakt hoe intelligent, veerkrachtig of creatief je bent; als je je niet bewust bent van hoe je je voelt in situaties en gesprekken, dan mis je de kans om inzichten te krijgen en kom je vast te zitten in gedachten, emoties en gewoonten die je ervan weerhouden je volledige potentieel te bereiken. Emotioneel flexibele mensen ervaren evenveel stress en tegenslag als anderen, alleen weten zij ermee om te gaan en hun reacties op dezelfde lijn te krijgen als hun waarden. Met kleine veranderingen bereiken ze een leven vol groei. Op basis van uitvoerig onderzoek en persoonlijke ervaring laat Susan David zien hoe je emotioneel flexibel wordt en kunt gedijen in een onzekere wereld. Emotionele flexibiliteit laat je het beste uit je leven halen, wie je ook bent en wat je ook tegenkomt.

Wil je het boek lezen?Emotionele flexibiliteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Susan David. Lezen Emotionele flexibiliteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN