De mulo

De mulo - Wim Daniëls | Northernlights300.org

...elen desondanks toch aan de bak moesten in een bepaalde bedrijfstak, zelfs nog voor hun twaalfde levensjaar ... De Mulo : de carrièreschool voor het 'gewone' volk - Noord ... ... . Op vrijdag 22 maart jl. is tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond de nieuwe naam van voetbalvereniging SJO Helmondia-Mulo onthuld: vanaf seizoen 2019-2020 gaat het samenwerkingsverband van de voormalige jeugdafdelingen van Helmondia en Mulo verder onder de naam SV De Braak. Ook Voetbal-extra (de G-afdeling) gaat deel uitmaken van deze vereniging. In de zomer van 2018 zijn beide ... Mulo Meer Uitgebreid Lager Onderwijs - Schooltype, geïntroduceerd in ... De mulo door Wim Daniëls (Boek) - Managementboek.nl ... . In de zomer van 2018 zijn beide ... Mulo Meer Uitgebreid Lager Onderwijs - Schooltype, geïntroduceerd in de schoolwet van 1857. Het mulo was een vorm van vervolgonderwijs, die wettelijk tot het lagere onderwijs behoorde. De wet stond de onderwijzer toe extra vakken te doceren: de beginselen van de moderne talen, wiskunde, tekenen, landbouwkunde, gymnastiek en handwerken. Met de i... 'De mulo' door Wim Daniëls - Onze prijs: €21,99 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis Productomschrijving; Specificaties; Productomschrijving De mulo. Van 1857 tot 1968 kende Nederland de mulo, het meer uitgebreid lager onderwijs. Het is een onderwijstype geweest waar vooral arbeiderskinderen en kinderen van kleine middenstanders - jongens en zeker ook meisjes - veel baat bij hebben gehad. De hogereburgerschool (ook: hogere-burgerschool, vaker: hogere burgerschool; destijds altijd afgekort tot H.B.S. of HBS, thans ook als hbs) was een Nederlandse onderwijsvorm voor voortgezet middelbaar onderwijs.Met de invoering van de Mammoetwet in 1968 werd de hbs opgevolgd door enerzijds het vijfjarige havo en anderzijds het zesjarige vwo (met daarin, als meer directe opvolger van de HBS ... Slechte, Henk - Daniëls, Wim - De carrièreschool voor het 'gewone' volk [Recensie] De mulo (meer uitgebreid lager onderwij...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Daniëls
DIMENSIE
6,84 MB
BESTANDSNAAM
De mulo.pdf

OMSCHRIJVING

Van 1857 tot 1968 kende Nederland de mulo, het meer uitgebreid lager onderwijs. Het is een onderwijstype geweest waar vooral arbeiderskinderen en kinderen van kleine middenstanders – jongens en zeker ook meisjes – veel baat bij hebben gehad. Vaak kregen deze kinderen vanuit de lagere school een lager schooladvies dan kinderen uit meer welgestelde families, ook al waren de intellectuele capaciteiten gelijk. Voor hen geen gymnasium, hbs of mms, maar de mulo, de ambachtsschool of de huishoudschool. Maar de mulo bleek geen verkeerde opleiding te zijn. "Daar leerde je tenminste wat', werd vaak gezegd. Een mulo-opleiding bood velen een goede basis voor een mooie maatschappelijke carrière. Nederland heeft in de loop van de tijd ook niet minder dan drie premiers gehad met een mulo-opleiding. In dit boek wordt de kleurrijke en bijzondere geschiedenis van de mulo op toegankelijke wijze uit de doeken gedaan. Tjee, zat dat zo met de mulo, zullen veel lezers zeggen. Ja, zo zat het.Wim Daniëls schreef een groot aantal boeken, vooral over taal maar daarnaast over uiteenlopende onderwerpen. In 2017 verscheen zijn bestseller De lagere school. Hij stelde diverse Van Dale-woordenboeken samen en publiceerde een literaire verhalenbundel. Verder treedt hij op in het theater en is hij geregeld te horen op de radio.

Wil je het boek lezen?De mulo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Daniëls. Lezen De mulo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN