De levens van Johnny de Droog

De levens van Johnny de Droog - Erik Schaap | Northernlights300.org

...lem, 15 augustus 1893 - Gorssel, 19 februari 1945) ... Boek: De levens van Johnny de Droog - Geschreven door Erik ... ... .Hij was in de Tweede Wereldoorlog een van de beruchtste V-Männer en als zodanig verantwoordelijk voor de arrestatie van honderden verzetslieden.. Levensloop. Voor de oorlog was De Droog in Arnhem werkzaam als fietsenmaker. Naar eigen zeggen had hij samen met de communist Jan Berghuis meegevochten in ... De levens van Johnny de Droog (Paperback). Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies... Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minst ... Nieuw boek: De levens van Johnny de Droog. Verzetsman en ... ... ... Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. Op zondag 1 en vrijdag 6 maart vindt de publieke presentatie plaats van mijn nieuwste boek, De levens van Johnny de Droog.Verzetsman en verrader.Wees welkom! De Arnhemse fietsenmaker Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. De Arnhemse fietsenmaker joeg zijn prooien...

INFORMATIE

AUTEUR
Erik Schaap
DIMENSIE
7,42 MB
BESTANDSNAAM
De levens van Johnny de Droog.pdf

OMSCHRIJVING

Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen.Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter detralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. De Arnhemsefietsenmaker joeg zijn prooien genadeloos op, martelde en moordde. Hij betoverde zijn slachtoffers met zijn charisma en fantastische verhalen. Elke poging om hem uit te schakelen faalde. Toch stierf deze 'sadist in optima forma' op gewelddadige wijze, kort voor de Duitse capitulatie. Wie was daarvoor verantwoordelijk? Wat deed de gepassioneerde verzetsstrijder partij kiezen voor de Sicherheitsdienst? Hoe kon De Droog vervolgens straffeloos de illegaliteit binnendringen en talloze kopstukken uitleveren aan de vijand? En waarom kent bijna niemand deze opportunistische oorlogsmisdadiger, een van de effectiefste en gevaarlijkste die Nederland telde? Archieven die eerder gesloten waren en gesprekken met ooggetuigen leiden naar verrassende antwoorden.Erik Schaap (1961) studeerde journalistiek en politicologie. Hij publiceerde artikelen in diverse tijdschriften (onder meer in De Tijd en Vrij Nederland) en meerdere historische boeken – vooral over de Tweede Wereldoorlog – waaronder de familiebiografie Eisendrath, een verzonken familie en het levensverhaal Walraven van Hall, premier van het verzet.

Wil je het boek lezen?De levens van Johnny de Droog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik Schaap. Lezen De levens van Johnny de Droog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN