De Franken in België en Nederland

De Franken in België en Nederland - Luit van der Tuuk | Northernlights300.org

..... Na de oversteek van de Rijn van Germaanse stammen, de Vandalen, de Sueven en de Alanen in het Romeinse Rijk rond kerstmis 406 n ... De Franken in België en Nederland | Boeken ... .Chr. brak ... Auteur en vroege middeleeuwen-kenner Luit van der Tuuk richt in De Franken in België en Nederland zijn blik op de heersers in de vroege middeleeuwen.. Dankzij Luit hier op Historiën al in een inkijk in deze boeiende periode uit de geschiedenis. In zijn nieuwe boek De Franken in België en Nederland legt hij uit hoe de Frankische tijd juist een periode van grote verandering was, waarin zich een nieuw elan aftekende. Van der Tuuk schetst het optreden van bekende vorsten als Karel de Grote en Pippijn de Korte, maar ook van minder bekende Franki ... De Franken in België en Nederland - Luit van der Tuuk ... ... . Van der Tuuk schetst het optreden van bekende vorsten als Karel de Grote en Pippijn de Korte, maar ook van minder bekende Frankische heersers van de Nederlanden. Geschreven bij De Franken in België en Nederland. In dit boek vertelt Luit van der Tuuk het verhaal van onze streken in de de Frankische tijd. De middeleeuwen worden vaak ten onrechte een 'duistere' periode genoemd, maar dit boek laat zien dat in deze tijd de basis werd gelegd voor Europese samenwerking. In zijn nieuwe boek De Franken in België en Nederland legt hij uit hoe de Frankische tijd juist een periode van grote verandering was, waarin zich een nieuw elan aftekende. Van der Tuuk schetst het optreden van bekende vorsten als Karel de Grote en Pippijn de Korte, maar ook van minder bekende Frankische heersers van de Nederlanden. In zijn nieuwe boek De Franken in België en Nederland legt hij uit hoe de Frankische tijd juist een periode van...

INFORMATIE

AUTEUR
Luit van der Tuuk
DIMENSIE
3,92 MB
BESTANDSNAAM
De Franken in België en Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Terwijl van de late middeleeuwen een geromantiseerd beeld bestaat van ridders en jonkvrouwen, zijn de vroege 'donkere' middeleeuwen lange tijd onderbelicht gebleven. Luit van der Tuuk brengt daar verandering in. In zijn nieuwe boek De Franken in België en Nederland legt hij uit hoe de Frankische tijd juist een periode van grote verandering was, waarin zich een nieuw elan aftekende. Van der Tuuk schetst het optreden van bekende vorsten als Karel de Grote en Pippijn de Korte, maar ook van minder bekende Frankische heersers van de Nederlanden. Het boek bevat tal van prachtige illustraties.Luit van der Tuuk (1954) is conservator van Museum Dorestad. Recentelijk publiceerde hij onder meer het boek Vikingen, dat met vijf sterren werd beoordeeld door NRC Handelsblad.

Wil je het boek lezen?De Franken in België en Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luit van der Tuuk. Lezen De Franken in België en Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN