Rob Rensenbrink

Rob Rensenbrink - Bert Nederlof | Northernlights300.org

...e van de ernstige spierziekte ALS, heeft in een interview met het Belgische Le Libre laten weten zich helemaal niet ziek ... Met de dood van Rob Rensenbrink legt weer een vleugje ... ... ... Voormalig Oranje-international Rob Rensenbrink is op 72-jarige leeftijd overleden. De aanvaller, die meespeelde in de verloren WK-finales van 1974 en 1978, wordt gezien als een van de beste ... Rob Rensenbrink is overleden. De oud-aanvaller overleed aan de gevolgen van de spierziekte PSMA, die in 2012 bij hem werd geconstateerd. De 72-jarige Rensenbrink speelde voor DWS, Club Brugge, Anderlecht, Portland Timbers en Toulouse. Hij diende 46 keer he ... Rob Rensenbrink - Het slangenmens • Biografieboeken.nl ... . De 72-jarige Rensenbrink speelde voor DWS, Club Brugge, Anderlecht, Portland Timbers en Toulouse. Hij diende 46 keer het Nederlands elftal en maakte veertien interlandgoals. Oud-voetballer Rob Rensenbrink is op 72-jarige leeftijd overleden. In 2012 werd bij Rensenbrink de spierziekte PSMA geconstateerd. Hij overleed vrijdag aan de gevolgen van de ziekte. Het nieuws over het overlijden op 72-jarige leeftijd van Rob Rensenbrink is hard aangekomen bij zijn oud-ploeggenoten. Bij het Nederlands elftal en Anderlecht wist de aanvaller zich geliefd te… In 2013 werd bij Rob Rensenbrink de ongeneeslijke zeldzame spierziekte PSMA geconstateerd Auteursinfo Bert Nederlof (Rotterdam 1946) werkte meer dan drie decennia bij Voetbal International. Hij schreef voor Edicola eerder biografieën over o.m. Piet de Visser, Leo Beenhakker en Huub Stevens. De vorige week overleden Rob Rensenbrink is vrijdag in bijzijn van familie en vrienden gecremeerd. De oud-international overleed op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van de spierziekte PSMA. Dennis Rensenbrink en mijn zoon Benno Bakker hebben nog samen in de A-1 van OSV gespeeld,vader Rob ging ook altijd mee en keek altijd rustig toe langs de zijlijn.Wout Schaft was de leider van dit team. Heb Rob Rensenbrink 3 jaar geleden ontmoet in het Telstarstadion in IJmuiden bij een boek presentatie van Simon Kistemaker, de voormalige trainer van ZFC.Toen werd hij geintervieuwd over zijn voetballoopbaan.Prachtig verhaal.Ook nog een handtekening van hem in Simon Kistemaker"s boek .Heb dat net nog opgezocht.Dat doet je dan wel wat als je zijn handtekening ziet. Rob Rensenbrink: "Van nature was ik een goalgetter" 18 juli 2018, 08.00 uur · Aangepast 11 december 2018, 12.57 uur OOSTZAAN Wie Rob Rensenbrink zegt, zegt bal op de paal tijdens de WK-finale in ... Gewezen Anderlecht-icoon Rob Rensenbrink is vrijdagavond op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de spierziekte PSMA. Rob Rensenbrink is vrijdag op 72-jarige leeftijd o...

INFORMATIE

AUTEUR
Bert Nederlof
DIMENSIE
5,45 MB
BESTANDSNAAM
Rob Rensenbrink.pdf

OMSCHRIJVING

Het slangenmens ''Ik heb op die Brugse tribune mijn ogen uitgekeken en niet alleen op die hattrick. Nooit speelde een voetballer zo goed als Rensenbrink toen. Ook Rensenbrink niet. En Moulijn. En Keizer. Frêle Robby ging als een storm met balgevoel over het veld. Hij stak soms ook letterlijk boven de andere spelers uit.Robby zag een gaatje om een dodelijke naald in te steken waar alle anderen het kansrijker achtten de moker boven te halen. Zijn chirurgische precisie frustreerde en Alles was mooi aan zijn spel. Ik ken supporters van Anderlecht die niet naar een wedstrijd gingen maar naar een 'gala'. '' Jan Mulder in het voorwoordSamen met Johan Cruijff behoort Rob Rensenbrink (beiden 1947) ongetwijfeld tot de sierlijkste voetballers die Nederland ooit heeft gekend. De Nederlandse voetballiefhebbers zagen daar alleen weinig van want de gracieuze linksbuiten speelde elf jaar in België. Daar behaalde hij grote triomfen, zoals twee landstitels, vijf Belgische bekers, twee keer de Europa Cup voor bekerwinnaars en in 1976 veroverde hij De Gouden Schoen als beste speler van het Belgische voetbal.Wereldberoemd werd Rensenbrink door de bal op de paal in blessuretijd van de WK-finale Argentinië-Nederland in 1978. De stand was op dat moment 1-1. Was de bal enkele centimeters naar rechts gegaan, dan was Nederland vrijwel zeker wereldkampioen geworden. Nu werd het na verlenging 3-1 voor Argentinië.In 2013 werd bij Rob Rensenbrink de ongeneeslijke zeldzame spierziekte PSMA geconstateerdAuteursinfoBert Nederlof (Rotterdam 1946) werkte meer dan drie decennia bij Voetbal International. Hij schreef voor Edicola eerder biografieën over o.m. Piet de Visser, Leo Beenhakker en Huub Stevens. In deze biografie kijkt hij tezamen met Rensenbrink terug op zijn prachtige carrière, aangevuld door bijdragen van oud-collega's zoals Paul van Himst, Henk Houwaart, Willem van Hanegem, Jan Boskamp en Ruud Geels.

Wil je het boek lezen?Rob Rensenbrink in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Nederlof. Lezen Rob Rensenbrink Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN