Kom, roep het van de bergen

Kom, roep het van de bergen - James Baldwin | Northernlights300.org

... Baldwin mijlenver van mij afstaat (qua tijdperk van leven, qua geslacht, qua kleur) bevat ook dit (sterk autobiografisch gekleurde) boek enorm veel herkenbaars voor mij ... Cutting Edge | James Baldwin, 'Kom, roep het van de bergen' ... . Ik vond Kom, roep het van de bergen een heel erg mooi, maar ook een zeer triest boek. De armoede, het racisme, de vreugdeloosheid van hun vorm van geloof en de algehele uitzichtloosheid van hun bestaan vormen een combinatie waaruit bijna geen ontsnapping mogelijk is. James Baldwin Kom, roep het van de bergen recensie en informatie over de inhoud van de roman. Op 24 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij De Geus Kom, roep het van ... James Baldwin Kom, roep het van de bergen Recensie en ... ... . James Baldwin Kom, roep het van de bergen recensie en informatie over de inhoud van de roman. Op 24 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij De Geus Kom, roep het van de bergen, de autobiografische roman van de Amerikaanse schrijver James Baldwin. Kom, roep het van de bergen James Baldwin. Het is een zaterdag in maart 1935 en John Grimes wordt veertien. Hij is een gevoelige, hyperintelligente jongen uit Harlem, stiefzoon van een hardvochtige prediker bij de pinkstergemeente. Kom, roep het van de bergen; Kom, roep het van de bergen James Baldwin. Het is een zaterdag in maart 19...

INFORMATIE

AUTEUR
James Baldwin
DIMENSIE
11,20 MB
BESTANDSNAAM
Kom, roep het van de bergen.pdf

OMSCHRIJVING

Het is een zaterdag in maart 1935 en John Grimes wordt veertien. Hij is een gevoelige, hyperintelligente jongen uit Harlem, stiefzoon van een hardvochtige prediker bij de pinkstergemeente. In deze sterk autobiografische roman doorspekt Baldwin zijn verhaal over de spirituele, seksuele en morele ontwikkeling van de jongen met de levensverhalen van diens moeder, vader en tante.Baldwins debuut verbluft door de lyrische precisie, psychologische scherpte, symbolische kracht en de niet-aflatende maar ook empathische woede. Die geldt vooral de dubieuze rol als instrument van onderdrukking die de kerk speelde in de levens van veel zwarte Amerikanen. Een twintigste-eeuwse klassieker.

Wil je het boek lezen?Kom, roep het van de bergen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James Baldwin. Lezen Kom, roep het van de bergen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN