Een joodse erfenis

Een joodse erfenis - Edjo Frank | Northernlights300.org

...n en achtergronden van de joodse familie De Vries, tot haar deportatie in begin november 1942 woonachtig aan de Oosterstraat 22 (nu 20) te Winsum ... Het gevaar van de Joodse erfenis · CIDI ... . Een Gronings-Joodse Erfenis is een serie van vooralsnog drie afleveringen over de herinnering aan de verdwenen vooroorlogse Joodse gemeenschap van Groningen, geproduceerd door St. TOF Media, film en educatie en Beno Hofman. In deze aflevering het verhaal van Ben van Hasselt. Hans Reijzer onderzoekt in Het gevaar van de Joodse erfenis hoe psychoanalytici met die angst zijn omgegaan, zowel in het recente verleden als ... Insperience Uitgeverij | Een joodse Erfenis ... . Hans Reijzer onderzoekt in Het gevaar van de Joodse erfenis hoe psychoanalytici met die angst zijn omgegaan, zowel in het recente verleden als in het heden. Hij maakte daarvoor een tocht die hem leidde langs Wenen, Parijs, Amsterdam, Londen, Jeruzalem, Hamburg en Durban en stuitte daarbij op zowel compromitterende als verhelderende uitspraken, situaties en affaires. Politiek: Wie iets van de joods-christelijke erfenis wil begrijpen, moet haar metafysische ideeën serieus nemen. Zonder deze ideeën wordt die cultuur een bot politiek middel, in plaats van een ... Joodse Erfenis. Over Nuttige informatie Heenreis Fotogalerie De mening van de gebruikers. Niet te missen. ... U kunt de geschiedenis van de joodse aanwezigheid in Portugal ontdekken door de Route van de joodse wijken te volgen, een getuigenis van de ontmoeting tussen verschillende volkeren en culturen waar de Portugezen trots op zijn. Hans Reijzer onderzoekt in Het gevaar van de Joodse erfenis hoe psychoanalytici met die angst zijn omgegaan, zowel in het recente verleden als in het heden. Hij maakte daarvoor een tocht die hem leidde langs Wenen, Parijs, Amsterdam, Londen, Jeruzalem, Hamburg en Durban en stuitte daarbij op zowel compromitterende als verhelderende uitspraken, situaties en affaires. Een Gronings-Joodse Erfenis is een serie van vooralsnog drie afleveringen over de herinnering aan de verdwenen vooroorlogse Joodse gemeenschap van Groningen, geproduceerd door St. TOF Media, film en educatie en Beno Hofman. Gewone mensen, die daar al vele generaties hadden gewoond en gewerkt. Ze vormden een klein deel van 102.000, grotendeels joodse landgenoten, die door de nazi's werden omgebracht in de Tweede Wereldoorlog. Uitgeve in samenwerking met Stichting een Joodse Erfenis in Winsum...

INFORMATIE

AUTEUR
Edjo Frank
DIMENSIE
8,90 MB
BESTANDSNAAM
Een joodse erfenis.pdf

OMSCHRIJVING

Een joodse geldwisselaar uit Slovenië reist in 1935 door het Italië van Mussolini naar Rotterdam. Daar sticht Mirkko Nussbaum zijn Pan Europeesche Credietbank. Vlak voor het uitbreken van WOII vlucht hij met zijn gezin naar New York. Na de oorlog zit de Panec Bank met een erfenis van niet teruggekeerde Rotterdamse joden. Sara Nussbaum, vanaf dat moment de bepalende bankdirecteur, doet zaken op de grens van het toelaatbare. Ze verzint een list met een bankcode om Wolga Petrol, een Russische handelsfirma met belangen bij de oliewinning in Libië, om de tuin te leiden en drukt hun goudstaven achterover.Wolga Petrol zet een criminele bende in om de bankcode verborgen in een kostbare gitaar te pakken te krijgen. Dan volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Ingeschakelde Russische criminelen vermoorden drie oude flamencogitaristen in Andalusië, Net voordat de Spaanse politie de bende te pakken heeft, ontsnappen de Russen met de gitaar. Israël is bezorgd over de toenemende invloed van Moskou tijdens het instorten van het Khadaffi regiem. De Israëlische geheime dienst Shin Bet komt in actie. Vanuit haar kluizenaarswoning in de Negev woestijn ontvouwt Sara Nussbaum haar laatste plan met de joodse erfenis.

Wil je het boek lezen?Een joodse erfenis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edjo Frank. Lezen Een joodse erfenis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN