De eerste Gouden Eeuw

De eerste Gouden Eeuw - Luit van der Tuuk | Northernlights300.org

...wat betreft haar politieke en militaire macht (vooral ter zee) nam de Republiek in de wereld een vooraanstaande ... Na de pestepidemie in Gouden Eeuw herstelden de ... ... ... Geschreven bij De eerste Gouden Eeuw. Iedereen herinnert zich van de basisschool die leerkracht, die zo mooi en interessant kon vertellen over de geschiedenis. Hele generaties voormalige schoolkinderen verlangen terug naar de manier waarop toentertijd geschiedenis werd verhaald. In de Gouden Eeuw werd volop handel gedreven overzees. In zijn nieuwe boek vertelt Van der Tuuk dat de basis hiervoor al tijdens de middeleeuwen werd gelegd. Van der ... De eerste Gouden Eeuw - Luit van der Tuuk | Geschiedeniswinkel ... . In zijn nieuwe boek vertelt Van der Tuuk dat de basis hiervoor al tijdens de middeleeuwen werd gelegd. Van der Tuuk vertelt op toegankelijke wijze een bijzondere geschiedenis. In de dertiende eeuw ontstond de Hanze, een succesvol samenwerkingsverband van diverse handelsplaatsen. In de eerste helft van de 16e eeuw bestond Amsterdam uit het gebied omsloten door het Singel aan de ene kant en Geldersekade en Kloveniersburgwal aan de andere kant. Het was een soort "doorgesneden ui" rond de as van de Binnen-Amstel. Op de groei van de stad werd in de loop van de 16e eeuw nog niet daadkrachtig gereageerd; vooral de kooplieden drongen aan op uitbreiding en verbetering van het ... De Nederlandse sch...

INFORMATIE

AUTEUR
Luit van der Tuuk
DIMENSIE
9,42 MB
BESTANDSNAAM
De eerste Gouden Eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

In de Gouden Eeuw werd volop handel gedreven overzees. In zijn nieuwe boek vertelt Van der Tuuk dat de basis hiervoor al tijdens de middeleeuwen werd gelegd. Van der Tuuk vertelt op toegankelijke wijze een bijzondere geschiedenis. In de dertiende eeuw ontstond de Hanze, een succesvol samenwerkingsverband van diverse handelsplaatsen. Uit deze periode is een groot aantal scheepswrakken teruggevonden, die ons informatie verschaffen over de scheepsbouw uit die tijd. Uit de vroege middeleeuwen is dergelijk materiaal nauwelijks voor handen. De weinige bronnen die er zijn, zijn fragmentarisch. Des te verrassender is het beeld dat Van der Tuuk schetst van de Nederlandse scheepvaart in de vroege middeleeuwen, waarin volgens hem de basis werd gelegd voor de 'echte' Gouden Eeuw. Een verrassende geschiedenis! Luit van der Tuuk is gespecialiseerd in middeleeuwse scheepvaartgeschiedenis. Hij publiceerde eerder de titels Noormannen in het rivierenland : de handelsplaatsen Dorestad en Tiel in vuur en vlam en Koningen en krijgsheren : de Franken in de Lage Landen.

Wil je het boek lezen?De eerste Gouden Eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luit van der Tuuk. Lezen De eerste Gouden Eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN