De barones en de dominee

De barones en de dominee - Wim Coster | Northernlights300.org

...ooit haar hardhandig uit het nest. Bijzondere stadswandeling door het Zwolle van de 19e eeuw, een slaperige provinciehoofdstad waar rumoer ontstond over de vermeende relatie tussen een barones en de gehuwde dominee Van Rijn ... De barones en de dominee / Reviews | SUUS ... . Gebaseerd op het gelijknamige boek van Wim Coster. Uit de pers. De barones en de dominee is volgens Elsbeth Etty (NRC, 24 april 2016) 'een schoolvoorbeeld van micro-geschiedenis. Zo'n onderzoek, daar kan haast geen roman tegenop.' Is de keuze van de auteur om zich te bepalen tot de feiten terecht? De barones en de dominee, die alles ontkennen, krijgen het zwaar te verduren. De schoonvader van de b ... Wim Coster - De barones en de dominee ... . Zo'n onderzoek, daar kan haast geen roman tegenop.' Is de keuze van de auteur om zich te bepalen tot de feiten terecht? De barones en de dominee, die alles ontkennen, krijgen het zwaar te verduren. De schoonvader van de barones, een puissant rijke zakenman, wil zijn schoondochter onterven en haar de voogdij over zijn kleindochter ontnemen. Haar eigen familie gooit haar hardhandig uit het nest. De barones en de dominee moeten Zwolle ontvluchten. Coster reconstrueert het verhaal aan de hand van brieven, procesdossiers en testamenten. Het verhaal neemt de lezer mee naar onder andere Zwolle, Zuid-Frankrijk en zelfs Amerika. De rollen van oordeel en vooroordeel, recht en onrecht staan centraal in het werk. De barones en de dominee 2016 - Een verboden liefde in de negentiende eeuw. (Uitgeverij Balans Amsterdam) * Zwolle, 1859. Als de jonge Jeannette Pruimers, geboren barones van Dedem, moeder van een dochtertje, weduwe wordt, vindt ze troost bij dominee Johannes Gerrit van Rijn, getrouwd en vader van drie...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Coster
DIMENSIE
9,41 MB
BESTANDSNAAM
De barones en de dominee.pdf

OMSCHRIJVING

Zwolle, 1859. Als de jonge Jeannette Pruimers, geboren barones van Dedem, moeder van een dochtertje, weduwe wordt, vindt ze troost bij dominee Johannes Gerrit van Rijn, getrouwd en vader van drie, later vier kinderen. Hij bezoekt haar veelvuldig, ook 's avonds laat. Dat leidt tot opspraak in de stad - en zelfs in het hele land, als in de zomer van 1863 het bericht de ronde begint te doen dat de weduwe in Zuid-Frankrijk een tweede kind heeft gekregen. De barones en de dominee, die alles ontkennen, krijgen het zwaar te verduren. De schoonvader van de barones, een puissant rijke zakenman, wil zijn schoondochter onterven en haar de voogdij over zijn kleindochter ontnemen. Haar eigen familie gooit haar hardhandig uit het nest. De vrouw van de dominee blijft geloven dat de verhouding tussen haar man en de barones zuiver geestelijk is. Multatuli neemt het in een schotschrift op voor de weduwe. Uiteindelijk komt het tot een dramatische rechtszaak. De barones en de dominee ontvluchten Zwolle. Wim Coster volgde hun sporen en stuitte op een familietragedie. Via brieven, testamenten, procesdossiers en krantenberichten reconstrueerde hij deze geschiedenis en kwam hij nog levende nazaten op het spoor. Zijn meeslepende verhaal, dat zich afspeelt in Zwolle, Salland, Zuid-Frankrijk, Zwitserland, Zuid-Engeland en Amerika, laat zien hoe oordeel en vooroordeel, recht en onrecht de verschillende levens een beslissende wending gaven.

Wil je het boek lezen?De barones en de dominee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Coster. Lezen De barones en de dominee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN