Dames voor Darwin

Dames voor Darwin - Griet Vandermassen | Northernlights300.org

...) Podcast: Download. Gedurende het overgrote deel van de geschiedenis hadden vrouwen niet veel te zeggen ... dames voor darwin | De Volkskrant ... . Vooral religies zijn altijd meesters geweest in het klasseren van vrouwen als tweederangsburgers. Slechts een kleine 200 jaar geleden begon de eerste feministische beweging met de suffragettes. Ook in Dames voor Darwin staat de gespannen verhouding tussen het feminisme en het darwinisme centraal. Op een heldere manier beschrijft Vandermassen de bio-aversie in het feminisme: de manier waarop (radic ... Dames voor Darwin (e-book) - Boeken - Houtekiet ... . Op een heldere manier beschrijft Vandermassen de bio-aversie in het feminisme: de manier waarop (radicale) feministen zich, vroeger en nu, verzetten tegen objectief wetenschappelijk onderzoek over evolutie en de seksen. Stream 'Dames voor Darwin': Esther van Fenema en Griet Vandermassen by Café Weltschmerz from desktop or your mobile device Dames voor Darwin over feminisme en evolutietheorie Griet Vandermassen. Nederlands | Paperback € 21,99 + 43 punten . Op bestelling, levertermijn 2 à 3 werkdagen. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis levering in je Standaard Boekhandel. of ... Ze pleit voor een nieuw feminisme. De verwerping van seksisme is immers gebaseerd op morele principes, niet op de stelling dat mannen en vrouwen identiek zijn. Griet Vandermassen is germaniste en doctor in de wijsbegeerte. Ze is auteur van Darwin voor dames. Over feminisme en evolutietheorie (2005) en coauteur van In Darwins woorden. 'Dames voor Darwin, Over feminisme en evolutietheorie' door Griet Vandermassen - Onze prijs: €21,99 - Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. In deze grondige update van 'Darwin voor dames' verkent Griet Vandermassen het spanningsveld tussen het feminisme en de biologische wetenschappen. Wat zijn de recente ontwikkelingen? Dames voor Darwin | ISBN 9789089247018 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Fnac: Over feminisme en evolutietheorie, Dames voor Darwin, Griet Vandermassen". ...

INFORMATIE

AUTEUR
Griet Vandermassen
DIMENSIE
9,43 MB
BESTANDSNAAM
Dames voor Darwin.pdf

OMSCHRIJVING

Feministen hebben het niet begrepen op biologie. Velen verzetten zich zelfs actief tegen een biologisch geïnformeerde kijk op de seksen. Het bewijs is nochtans overweldigend dat veel psychologische sekseverschillen niet alleen aan onze opvoeding en cultuur liggen. Ze zijn een voorspelbaar gevolg van vele miljoenen jaren evolutie door natuurlijke en seksuele selectie. Houden we daar niet beter rekening mee als we inzicht willen krijgen in de genderkloof op de arbeidsmarkt, de oorzaken van seksueel geweld en het ontstaan van patriarchale maatschappijen? En waarom dringt die kennis zo moeilijk door binnen het feminisme? In deze grondige update van Darwin voor dames verkent Griet Vandermassen het spanningsveld tussen het feminisme en de biologische wetenschappen. Wat zijn de recente ontwikkelingen? Staan feministen al meer open voor de evolutiepsychologie? Die discipline is de voorbije vijftien jaar sterk veranderd. Welk nieuw onderzoek verscheen er? Ze pleit voor een nieuw feminisme. De verwerping van seksisme is immers gebaseerd op morele principes, niet op de stelling dat mannen en vrouwen identiek zijn.

Wil je het boek lezen?Dames voor Darwin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Griet Vandermassen. Lezen Dames voor Darwin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN