Over de dijken

Over de dijken - Coen Teulings | Northernlights300.org

...verschillende bouwstijlen en van diverse afmetingen ... Water stroomt over dijk bij polder Biesbosch - Binnenland ... ... . De dijken en duinen moeten zo veilig en sterk zijn dat ze een storm, die maar eens in de 4.000 jaar voorkomt, kunnen doorstaan. Om de juiste sterkte te bepalen, zijn er berekeningsmodellen gemaakt die rekening houden met de zeespiegelstijging en klimaatverandering. Zo wordt bepaald of de dijken en duinen aan de 'veiligheidsnorm' voldoen. Precies zoals het ooit is bedoeld, stroomde het water van de Merwede maandag over de dijken. Het komt in de Noordwaard, een polder bij de Bies ... De Dijken - Ondernemend Boeren ... . Het komt in de Noordwaard, een polder bij de Biesbosch. Daardoor zakt het peil van de rivier zo'n 30 ... Gelukkig zorgen duinen en dijken ervoor dat het water niet over het land stroomt. Duinen zijn door de natuur ontstaan. Waar er geen duinen waren, maakten mensen dijken. Nederlanders zijn goed in dijken bouwen. Ze bouwen al langer dan vijfhonderd jaar dijken. Toch waren er nog vaak overstromingen. De watersnoodramp in 1953 was de grootste. Nienke gaat op pad met dijkinspecteur Adrie. Een extra probleem voor de dijken is de muskusrat. Hij graaft gangen onder de grond waardoor er holen in de dijken ontstaan. Dat kan leiden tot overstromingen. Muskusrattenvanger Arjan neemt Nienke mee op inspectie. De Dos Hermanos zingen en rappen over de dijken in Nederland. Door een storm in combinatie met springvloed, kunnen de Nederlandse dijken op 1 februari 1953 de zee niet langer tegenhouden. De dijken breken door en een deel van Nederland loopt onder water. Oma was toen 9 jaar en vertelt haar verhaal. De Watersnoodramp van 1953. De nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953.De dijken begaven het onder een grote storm. 1836+1 mensen kwamen om. Bewonersvereniging De Dijken werkt aan fijn en veilig wonen in de Rietbuurt in Leidschenveen. We zijn sinds 2010 actief. De vereniging - in eerste instantie een kopersvereniging - is destijds vooral opgericht om gezamenlijk in te kopen bij diverse bedrijven om zo korting te kunnen verkrijgen omtrent de nieuwbouwprojecten. Nadat de bouw verder vorderde en de projecten uiteindelijk ten einde ......

INFORMATIE

AUTEUR
Coen Teulings
DIMENSIE
7,52 MB
BESTANDSNAAM
Over de dijken.pdf

OMSCHRIJVING

Tien jaar geleden ging Lehman Brothers failliet. Amper een jaar later stortte Griekenland het europroject in crisis. Terwijl de wereldeconomie op de rand van deflatie balanceerde, zochten economen op de tast naar een uitweg. Centrale banken werden gedwongen tot radicale en omstreden maatregelen. Net zoals in de jaren dertig daalde het vertrouwen in de politiek tot een dieptepunt. Het wantrouwen tussen Noord- en Zuid-Europa vierde hoogtij. Engeland koos voor Brexit en Amerika voor Trump. Inmiddels is ook de handelsoorlog een realiteit.De financiële crisis heeft ons wereldbeeld voorgoed veranderd. Financiële markten vormen in onze ogen meer dan ooit een gevaarlijk monster dat getemd moet worden. En bestaande bondgenootschappen zijn plotseling minder vanzelfsprekend. Onze diagnose is echter troebel en inconsistent. In deze nieuwe, risicovolle wereld moet Nederland over de eigen dijken kijken om zijn positie opnieuw te bepalen. Coen Teulings maakt een haarscherpe analyse van het afgelopen decennium.Coen Teulings (1958) was tijdens beide crises directeur van het Centraal Planbureau. Hij was nadien hoogleraar aan de Universiteit van Cambridge en is thans universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

Wil je het boek lezen?Over de dijken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Coen Teulings. Lezen Over de dijken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN