De verborgen motor

De verborgen motor - Martijn Veltkamp | Northernlights300.org

... herkenbaar zijn, maar voor √°lle (actieve en passieve) sporters ... Gelezen & Aanrader: De Verborgen Motor - B Fit 4 Life ... . Martijn Veltkamp (1980) is psycholoog. Hij promoveerde in 2009 aan de Universiteit Utrecht, en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van motivatie en gedragsverandering. De mentale kracht om dagelijks onder de moeilijkste omstandigheden honderden kilometers op een fiets af te leggen, daar horen we minder over. Met zijn boeiende en vlotgeschreven 'De verborgen motor' probeert de Utrechtse psycholoog Martijn Veldkamp de balans weer De verborgen motor Wanneer je in het wielrennen over 'een verborgen motor' spreekt, zal dat door recente schandalen al snel gedachten oproepen aan dopinggebruik. Martijn Veltkamp laat op een toegankelijke manier zien dat er ... De verborgen motor [e-Book] - Martijn Veltkamp - (ISBN ... ... . Martijn Veltkamp laat op een toegankelijke manier zien dat er een andere verborgen motor is, die nog veel meer invloed heeft op sportprestaties: de hersenen. De onderwerpen en anekdotes in De verborgen motor zullen niet alleen voor fietsliefhebbers herkenbaar zijn, maar voor √...

INFORMATIE

AUTEUR
Martijn Veltkamp
DIMENSIE
8,39 MB
BESTANDSNAAM
De verborgen motor.pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer je in het wielrennen over 'een verborgen motor' spreekt, zal dat door recente schandalen al snel gedachten oproepen aan dopinggebruik. Martijn Veltkamp laat op een toegankelijke manier zien dat er een andere verborgen motor is, die nog veel meer invloed heeft op sportprestaties: de hersenen. Wanneer de benen eigenlijk niet meer willen, kan het hoofd van een wielrenner ervoor zorgen dat ze toch doortrappen.Wat motiveert renners, en wat doet dat met hun prestaties? Waar komt de angst voor het afdalen vandaan, en hoe kom je ervanaf? Waarom bezwijken sommigen onder druk, maar anderen niet? Waarom is fietsen in je eentje mentaal zwaarder dan in een groep?Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en interviews met wielrenners als Gert Jakobs, Henk Lubberding en Tom Veelers worden dergelijke vragen beantwoord. Thema's als macht, motivatie, wilskracht en teamspirit komen aan bod. De onderwerpen en anekdotes in De verborgen motor zullen niet alleen voor fietsliefhebbers herkenbaar zijn, maar voor √°lle (actieve en passieve) sporters.Martijn Veltkamp (1980) is psycholoog. Hij promoveerde in 2009 aan de Universiteit Utrecht, en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van motivatie en gedragsverandering. Daarnaast is hij een gepassioneerd fietser en volger van de wielersport.

Wil je het boek lezen?De verborgen motor in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martijn Veltkamp. Lezen De verborgen motor Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN