De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard Rutgers | Northernlights300.org

...d in 52 ontdekkingen, geschreven door Leonard Rutgers, koopt u bij Boeken ... De klassieke wereld in 52 ontdekkingen | Boeken ... .nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 De klassieke wereld in 52 ontdekkingen Leonard Rutgers Taal: Nederlands 262 pagina's, 52 illustraties Afmetingen: 21,6 x 13,6 x 1,9 cm ISBN13 9789 4600 3969 0 Uitgeverij Balans Eerste druk: november 2018 Prijs: 21,99 euro; e-boek: 10,99 euro. Bekijk hier een filmpje waarin Leonard Rutgers praat over zijn boek. Geschreven bij De klassieke wereld in 52 ontdekkingen. Goed boek, mooie ... De klassieke wereld in 52 ontdekkingen, boek van Leonard ... ... . Geschreven bij De klassieke wereld in 52 ontdekkingen. Goed boek, mooie foto's; ik betreur dat het boek slechts 263 bladzijden telt in plaats van een gehoopte pil van 600. De auteur vertelt zijn 52 verhalen helder en to the point, maar elk onderwerp wordt te kort behandeld. De Klassieke Wereld in 52 ontdekkingen Geplaatst door Ewout Klei | 17 Nov 2018 | Geschiedenis | 0 Archeologieprofessor Leonard Rutgers, verbonden aan de Universiteit Utrecht, heeft een alleraardigst boek voor het grote publiek geschreven over zijn vak. 52 grote en kleine archeologische ontdekkingen passeren de revue. De klassieke wereld in 52 ontdekkingen Auteur: Leonard Rutgers. Ben je geïnteresseerd in de klassieke oudheid? Dan is dit boek van geschiedkundige Leonard Rutgers een grote aanrader. Het boek bestaat uit een verzameling van vondsten uit de Romeinse en Griekse tijd. De klassieke wereld in 52 ontdekkingen van Leonard Rutgers staat op de shortlist van de NKV/Homerusprijs 2019.Lees bij ons een fragment! Zo'n 2500 jaar geleden voltrok zich rond de Middellandse Zee een culturele revolutie die zijn weerga niet kent. Met de prijs wil het Nederlands Klassiek Verbond boeken belonen die een brug weten te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden. In 'De klassieke wereld in 52 ontdekkingen' neemt Rutgers de lezer mee op een ontdekkingsreis langs bekende en minder bekende etappes in de geschiedenis van de antieke wereld. De klassieke wereld in 52 ontdekkingen Kindle-editie Leonard Rutgers (auteur) Indeling: Kindle-editie. Alle 3 indelingen en edities bekijken Andere indelingen en edities verbergen. Amazon-prijs Nieuw vanaf Tweedehands vanaf Kindle-editie "Probeer het later opnieuw" € 10,99 — — Paperback De klassieke wereld in 52 ontdekkingen Leonard Rutgers. Zo'n 2500 jaar geleden voltrok zich rond de Middellandse Zee een culturele revolutie die zijn weerga niet kent. Grieken en Romeinen, Feniciërs en Etrusken, en weldra ook Joden en Christenen, allemaal droegen ze ... 'De klassie...

INFORMATIE

AUTEUR
Leonard Rutgers
DIMENSIE
7,12 MB
BESTANDSNAAM
De klassieke wereld in 52 ontdekkingen.pdf

OMSCHRIJVING

Zo'n 2500 jaar geleden voltrok zich rond de Middellandse Zee een culturele revolutie die zijn weerga niet kent. Grieken en Romeinen, Feniciërs en Etrusken, en weldra ook Joden en Christenen, allemaal droegen ze eraan bij, of het nu ging om de ontwikkeling van een monetaire economie of een gedegen staatsinrichting, het beantwoorden van de grote levensvragen, het uitdenken van filosofische en theologische systemen, of baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van kunst en techniek. Dat de klassieke wereld onuitwisbare sporen heeft nagelaten in de onze, is duidelijk. Maar wat is er nu werkelijk overgebleven van het gedachtegoed en de prestaties van toen? Welke betekenis heeft de culturele revolutie van destijds eigenlijk nog voor de mens van nu? In dit rijk geïllustreerde boek neemt Leonard Rutgers de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs een groot aantal bekende en minder bekende etappes in de geschiedenis van de antieke wereld. Aan de hand van archeologische vondsten vertelt hij helder en meeslepend over deze nog altijd relevante tijd, waarin originele denkers en doeners telkens opnieuw voor verrassende ontwikkelingen zorgden. Van het Parthenon tot sjoemel-mummies, van het Colosseum tot het voedselpatroon van de eerste christenen, en van een fantastische houten teenprothese tot een rabbijn die aan piraterij doet, alles komt voorbij. In de handen van Rutgers is het verleden springlevend en verbazingwekkend actueel.Leonard Rutgers is hoogleraar Antieke Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Internationaal bekend en gelauwerd om zijn baanbrekende onderzoek in de catacomben van Rome, publiceerde hij zijn ontdekkingen onder andere in het toonaangevende Nature. Rutgers was columnist bij het Financieele Dagblad.

Wil je het boek lezen?De klassieke wereld in 52 ontdekkingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leonard Rutgers. Lezen De klassieke wereld in 52 ontdekkingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN