Customer delight in 5 stappen

Customer delight in 5 stappen - Jean-Pierre Thomassen | Northernlights300.org

...ces. Wat vandaag iets extra is dat uw klanten delighted maakt, is morgen misschien heel normaal ... De Customer Delight strategie | over excelleren in ... ... . Het komt er op neer om te blijven verbeteren en te blijven bouwen aan een klantenbestand dat delighted is. Alleen zo blijft u uitblinken en er bovenuit steken. Noté /5. Retrouvez Customer delight in 5 stappen: hoe je klanten verrast en ze enthousiast, gelukkig en betrokken maakt en houdt et des millions de livres en stock sur Amazon.fr. Achetez neuf ou d'occasion De Customer Delight Strategie van Jean-Pierre Thamassen is kort ... Customer Delight in 5 stappen | Thomassen | 9789462760004 ... ... .fr. Achetez neuf ou d'occasion De Customer Delight Strategie van Jean-Pierre Thamassen is kortom een boek dat in simpele stappen en met veel cases uitlegt hoe je een klant echt kunt verrassen! Managementboek Recensies 31 oktober 2012 Customer Delight Strategie Een organisatie die aan de slag wil met Customer Delight, kan één of beide hoofdoorzaken vertalen naar een basisstrategie voor de organisatie. Het toepassen van de strategieën is niet in beton gegoten: organisaties bepalen zelf op welke manier ze er invulling aan geven. Bestel Customer delight in 5 stappen Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Customer delight in 5 stappen (boek) De customer delight strategie (boek) Bekijk alles. De customer delight strategie Jean-Pierre Thomassen • ebook • epub. Samenvatting . Customer Delight is de overtreffende trap in klanttevredenheid. Uw klanten zijn uiterst tevreden en enthousiast over uw organisatie. Customer delight in vijf stappen bij managementboeken-kopen.nl. Onderdeel van Boeken.com De Customer Delight Strategie. Customer Delight klink erg Amerikaans, maar het is een mondiaal concept. Ook Nederlandse klanten leggen de lat hoger. Niet alleen bij Arval, Autotaalglas, Estro, het Oogziekenhuis Rotterdam, het St Antonius Ziekenhuis, de SVB, de Triodos Bank en Ziggo Zakelijk staat het thema hoog op de managementagenda. Customer delight in 5 stappen Steeds meer organisaties beseffen dat het hebben van tevreden klanten nog niet voldoende is om succesvol te zijn. Immers, een tevreden klant is vaak een onverschillige klant, die gemakkelijk overstapt......

INFORMATIE

AUTEUR
Jean-Pierre Thomassen
DIMENSIE
10,44 MB
BESTANDSNAAM
Customer delight in 5 stappen.pdf

OMSCHRIJVING

Steeds meer organisaties beseffen dat het hebben van tevreden klanten nog niet voldoende is om succesvol te zijn. Immers, een tevreden klant is vaak een onverschillige klant, die gemakkelijk overstapt en de organisatie niet zal aanbevelen. Vandaar dat organisaties de lat hoger leggen, ze streven naar Customer Delight. Ze streven naar enthousiaste klanten, of op zijn oud-Nederlands begeesterde klanten, die de organisatie een 9 of zelfs een 10 geven.Dat dit streven van organisaties geen utopie maar werkelijkheid is, ook in Nederland, blijkt uit dit boek. Het beschrijft aan de hand van veel Nederlandse praktijkvoorbeelden hoe organisaties kunnen excelleren in klantgerichtheid om op deze wijze grote percentages enthousiaste klanten en een zeer hoge Net Promoter Score te realiseren. Het boek presenteert een aanpak in vijf stappen, waarin een organisatie alle bedrijfsaspecten zo vormgeeft dat haar klanten elke keer weer een verrassende klantgerichtheid ervaren. De organisatie overtreft regelmatig hun verwachtingen. Het blijkt dat dit geen trucje is, maar een aanpak die echte klantgerichtheid in de vezels en het DNA van de organisatie inbouwt.Dit boek is geschreven voor directeuren, managers, projectleiders en werkgroepen die morgen concreet aan de slag willen gaan met excellente klantgerichtheid en Customer Delight. Of voor degenen die al op weg zijn, maar zaken nog verder willen verbeteren. In dit boek zijn vele voorbeelden uit de praktijk, methoden en excellente klantervaringen opgenomen.

Wil je het boek lezen?Customer delight in 5 stappen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jean-Pierre Thomassen. Lezen Customer delight in 5 stappen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN