Suiker

Suiker - Onno Wesseling | Northernlights300.org

...V wordt gefinancierd door Suiker Unie en baseert zijn communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum ... Home | Suiker Unie ... . Suiker is een koolhydraat die zoet smaakt. De chemische naam voor de suiker die je op tafel ziet staan is 'sacharose'. Het komt van nature voor in groente, fruit, suikerbieten, suikerriet en honing. In Nederland halen we suiker alleen uit suikerbieten. Suiker Unie gelooft sterk in duurzaamheid en voelt zich verantwoordelijk voor het behoud van de natuur en de bescherming van het milieu, de mensen en onze samenleving in het belang van toekomstige ... De waarheid over suiker | gezondheid.be ... . Suiker Unie gelooft sterk in duurzaamheid en voelt zich verantwoordelijk voor het behoud van de natuur en de bescherming van het milieu, de mensen en onze samenleving in het belang van toekomstige generaties. Meer over duurzaamheid. Nieuws. Suiker Unie presenteert op 2 juli nieuwe strategie onder een nieuwe naam. Vaak wordt suiker ook gebruikt om minder kwalitatieve of minder smaakvolle ingrediënten te maskeren. Maar zo'n toegevoegd snufje suiker hier en een verborgen snufje zoet daar zorgen er al snel voor dat je heel wat binnenkrijgt zonder dat je daar erg in hebt. Maximum 50 gram suiker per dag. Het is inderdaad een feit. Voeg geen extra suiker toe aan je eten en drinken. Vervang zoet broodbeleg en zoete tussendoortjes door gezondere producten als rauwkost, fruit, noten. Nuttig de hele sinaasappel (met vezels) in plaats van alleen het sap. Kies bijvoorbeeld volkorenbrood, speltbrood, zilvervliesrijst, meergranenpasta in plaats van de gewone varianten. Suiker staat niet altijd als suiker op het etiket. Als fabrikanten iets anders gebruiken dan gewone (tafel)suiker staat het bijvoorbeeld als glucose-fructosestroop, appelsapconcentraat of dextrose in de ingrediëntenlijst. Dit zijn allemaal stoffen die (grotendeels) uit suiker bestaan. Suiker Suiker of sucrose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals in fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet. Een andere naam is ook wel kristalsuiker. Suiker behoort tot de koolhydraten. Suiker levert wel energie, maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. De geschiedenis van suiker Suiker. Niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In elke huiskamer staat wel een suikerpot en in elke winkel is suiker volop te krijgen. Vroeger was dat anders. Suiker was er toen weinig en daardoor ook een duur artikel. Alleen rijke gezinnen konden dit betalen. Honing en suikerriet Voor het zoeten van eten en dranken gebruikten de mensenmeer lezen...

INFORMATIE

AUTEUR
Onno Wesseling
DIMENSIE
8,73 MB
BESTANDSNAAM
Suiker.pdf

OMSCHRIJVING

Aan het eind van de negentiende eeuw komt Lennart ter wereld als bastaard van een Duitse graaf. Hij wordt opgenomen in het gezin, maar zijn vader en broers kleineren hem. Lennart zoekt zijn heil in de keuken. Daar wordt hij door het personeel als een van hen gewaardeerd en raakt hij gefascineerd door geur en smaak. Omdat hij zijn leven niet zeker is binnen het gezin vlucht hij en ontmoet een Zwitserse Zuckerbäcker: een meesterpatissier die hem meeneemt naar Venetië. Daar leert hij de magie van suiker, chocolade en liefde kennen. Er blijft echter ook veel voor hem verborgen. Zelf houdt hij angstvallig geheim dat hij langzaam zijn gehoor verliest, omdat de ontdekking van zijn doofheid het einde van zijn dromen kan betekenen. Maar met die keuze brengt hij anderen in gevaar.

Wil je het boek lezen?Suiker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onno Wesseling. Lezen Suiker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN