Spiegelbeeld en schaduwspel

Spiegelbeeld en schaduwspel - Margot Dijkgraaf | Northernlights300.org

...e. Recensie door Hans Bender. Margot Dijkgraaf (1960), romanist en onder meer literatuurcriticus van diverse literaire bladen, is vanaf haar middelbare schooltijd gefascineerd geweest door het werk van Hella Haasse ... Spiegelbeeld en schaduwspel - Margot Dijkgraaf ... ... . Spiegelbeeld en schaduwspel is geen verzameling kale feiten. Geen opsomming van jaartallen. Het boek bevatfeiten waarvan ook biografieën gemaakt worden. Zonder de feiten over het leven van een schrijver is het niet mogelijk om zijn/haar inzichten en opvattingen te verklaren. Inzichten en opvattingen die de basis vormen van het werk. Spiegelbeeld en schaduwspel is een belangrijk boek voor alle liefhebbers van Hella S. Haasse. Al eerder verschenen er boeken over haar werk, bijvoorbeeld ... Spiegelbeeld en schaduwspel [e-Book] - Margot Dijkgraaf ... ... . Inzichten en opvattingen die de basis vormen van het werk. Spiegelbeeld en schaduwspel is een belangrijk boek voor alle liefhebbers van Hella S. Haasse. Al eerder verschenen er boeken over haar werk, bijvoorbeeld Draden trekken door het labyrint van Aleid Truijens en Retour Grenoble van Anthony Mertens. (Truijens' biografie van de schrijfster staat voorlopig aangekondigd voor 2018.) Spiegelbeeld en schaduwspel online bestellen bij Donner! Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden en ons privacybeleid . Spiegelbeeld en schaduwspel is zowel een uitputtend interviewboek als de aanzet tot een biografie, het is een ode aan het werk van Haasse en een eigen visie daarop. Spiegelbeeld en schaduwspel | ISBN 9789021455198 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Read "Spiegelbeeld en schaduwspel het oeuvre van Hella S. Haasse" by Margot Dijkgraaf available from Rakuten Kobo. Het oeuvre van Hella S. Haasse (1918-2011) is groots, omvangrijk en enorm gevarieerd. Maar wie kent de essays van Haasse... In Spiegelbeeld en schaduwspel bespreekt ze belangrijke thema's uit het oeuvre en laat ze Haasse zelf aan het woord. Het boek is daarmee niet alleen een rijk geschakeerd overzicht van een monumentaal oeuvre, maar ook een persoonlijk portret van een van de grootste auteurs uit onze literatuur. In Spiegelbeeld en schaduwspel bespreekt ze Haasses belangrijkste themaâ s en laat ze de schrijfster zelf aan het woord. Het boek is daarmee niet alleen een rijk overzicht van een monumentaal oeuvre, maar ook een persoonlijk portret van een van de grootste auteurs uit de Nederlandstalige literatuur. In Spiegelbeeld en schaduwspel bespreekt ze Haasses belangrijkste themaâ s en laat ze de schrijfster zelf aan het woord. Het boek is daarmee niet alleen een rijk overzicht van een monumentaal oeuvre, maa...

INFORMATIE

AUTEUR
Margot Dijkgraaf
DIMENSIE
7,72 MB
BESTANDSNAAM
Spiegelbeeld en schaduwspel.pdf

OMSCHRIJVING

Het oeuvre van Hella S. Haasse (1918-2011) is groots, omvangrijk en gevarieerd. Vrijwel iedereen kent Oeroeg – maar wie las de essays van Haasse over de schrijvende vrouw? Welke relatie had Haasse tot Indië, waar ze geboren werd, en Frankrijk, waar ze tien jaar woonde? En wat bedoelde Haasse eigenlijk als ze het over haar 'daimoon' had?Margot Dijkgraaf maakte in 1989 kennis met Hella S. Haasse en voerde vele gesprekken met haar. In Spiegelbeeld en schaduwspel bespreekt ze belangrijke thema's uit het oeuvre en laat ze Haasse zelf aan het woord. Het boek is daarmee niet alleen een rijk geschakeerd overzicht van een monumentaal oeuvre, maar ook een persoonlijk portret van een van de grootste auteurs uit onze literatuur.

Wil je het boek lezen?Spiegelbeeld en schaduwspel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Margot Dijkgraaf. Lezen Spiegelbeeld en schaduwspel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN