De werkelijkheid van slapen en dromen

De werkelijkheid van slapen en dromen - Tenzin Wangyal Rinpoche | Northernlights300.org

...slaap niet oefent, als je elke nacht weer op drift raakt, hoe zul je dan nog waakzaam kunnen als de dood zich aandient? Werkelijkheid vs Dromen ... 40 weetjes over slapen en dromen die je nog niet kende! ... . Verschil tussen werkelijkheid en dromen karakteriseren de twee woorden werkelijkheid en dromen. De werkelijkheid is iets dat tot nu toe uit het verleden bestaat. Aan de andere kant is een droom een soort fantasie. Als je het woord dromen beschouwt, is droom het enkelvoudige vorm. Als we in slaap vallen, verruilen we de alledaagse werkelijkheid voor de bizarre en chaotische wereld van onze dromen. Daar gelden de wetten v ... De betekenis van dromen| Dromen uitleg | BedTwijfelaars ... . Als we in slaap vallen, verruilen we de alledaagse werkelijkheid voor de bizarre en chaotische wereld van onze dromen. Daar gelden de wetten van oorzaak en gevolg niet langer. Alsof onze hersenen na de hele dag in het gareel te hebben gelopen vrij gaan spelen. Het is extreem moeilijk om aan te tonen of je dromen werkelijk worden of dat je in werkelijkheid enkel het gevoel hebt dat je gedroomt hebt. In de meeste gevallen is dit dejavu en dus niet werkelijk eerder meegemaakt/gedroomd enkel het gevoel. 21. De continue hersenenopnames die leidde tot de ontdekking van REM (rapid eye-movement) slaap waren niet gedaan tot 1953, mede omdat de betrokken wetenschappers zich zorgen maakten over het verspillen van papier.. 22. Mensen dromen in totaal ongeveer 2 uur per nacht en dit begint meestal ongeveer 90 minuten na het in slaap vallen.. 23. Dromen treden niet alleen op tijdens de REM-slaap op ... Functie van dromen. Een droom is een eigenlijk een film van je gedachten. De hele dag denk je aan dingen en dat gaat 's nachts gewoon door. Je verwerkt de emoties en gebeurtenissen van de dag. Alleen is de vorm van dit gedachteproces 's nachts een tikkeltje anders dan overdag. Werkelijkheid vs Dromen . Verschil tussen werkelijkheid en dromen karakteriseren de twee woorden werkelijkheid en dromen. De werkelijkheid is iets dat tot nu toe uit het verleden bestaat. Aan de andere kant is een droom een soort fantasie. Als je het woord dromen beschouwt, is droom het enkelvoudige vorm. Maar tussen droom en werkelijkheid staan wetten in de weg en praktische bezwaren en ook weemoedigheid die niemand kan verklaren en die des avonds komt wanneer men slapen gaat. Michel Houellebecq Frans schrijver (ps. van Michel Thomas) 1958- Gemiddeld droom je maar een kwart van je hele nacht slaap." Volgens de slaapexpert is het lastig om concrete uitspraken te doen over de betekenis en het herinneren van je dromen, maar wel staat ... 5 feiten over slaap en dromen die je ... Zo'n 12 procent van de mensen droomt in zwart-wit. Opvallend is dat voor de komst van de kleurentelevisie, maar ... we goed nieuws voor je: dit is niet het geval. Je dénkt misschien dat je de hele nacht wakker hebt gelegen, maar in werkelijkheid heb je waarschijnlijk grote delen van de nacht ......

INFORMATIE

AUTEUR
Tenzin Wangyal Rinpoche
DIMENSIE
4,24 MB
BESTANDSNAAM
De werkelijkheid van slapen en dromen.pdf

OMSCHRIJVING

Als je tijdens je slaap niet oefent, als je elke nacht weer op drift raakt, hoe zul je dan nog waakzaam kunnen als de dood zich aandient? Zij De wijze waarop je droomt, zegt veel over hóe het je bij je sterven zal vergaan. Je ervaringen tijdens je slaap vertellen of je al dan niet werkelijk wakker bent.In dit boek worden gedetailleerde instructies gegeven voor droomyoga en de daarbij behorende basisoefeningen voor overdag. In de Tibétaanse traditie is het vermogen tot helder dromen geen doel op zichzelf maar meer een aanvulling op de oefenpraktijk om tot verlichting te komen. Na de yoga van het dromen volgt de yoga van het slapen, ook wel de yoga van het heldere licht genoemd. Deze is bestemd voor gevorderden en heeft ten doel om tijdens de slaap (wanneer het conceptuele denken en de, werking van de zintuigen wegvallen) volledig bij bewustzijn te blijven. Hoewel de meeste westerlingen dit niet eens voor mogelijk houden, is dit in de spirituele tradities van het Tibetaans boeddhisme en de Bön- religie een bekende praktijk. De oefeningen leiden tot een groter gevoel van welbevinden en vrijheid, zowel als we wakker zijn als in onze slaap. Zo onthult De Tibetaanse yoga van slapen en dromen een aantal krachtige methoden om verder' stappen te doen op het pad naar bevrijding.

Wil je het boek lezen?De werkelijkheid van slapen en dromen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tenzin Wangyal Rinpoche. Lezen De werkelijkheid van slapen en dromen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN