De vogelserie - De tapuit

De vogelserie - De tapuit - Herman van Oosten | Northernlights300.org

...dering af: geen ander zangvogeltje legt namelijk zo'n grote afstand af tussen broedplaats en overwinteri ... Oostelijke blonde tapuit - Wikipedia ... ... De tapuit is een sterk bedreigde Rode Lijst-soort van het duin- en kustgebied. Hij maakt onderdeel uit van Actieplan Bedreigde Vogels van Vogelbescherming. Hij heeft zijn activiteiten beschreven in De tapuit. Door de detaillering van zijn beschrijvingen en door de conclusies van zijn onderzoek, is het een imponerende weergave geworden van veranderingen in de levensomstandigheden van een verdwijnende vogel. De teloorgang van 'onze' tapuit was vooral de schuld van de Franse graaf Delille. Op ... De tapuit word ... bol.com | De vogelserie - De tapuit (ebook), Herman van ... ... . De teloorgang van 'onze' tapuit was vooral de schuld van de Franse graaf Delille. Op ... De tapuit wordt vaak op de grond gezien en kan dankzij de lange poten snel lopen. De vogel zit vaak in een rechtopstaande houding op een kleine verhoging in het landschap, waarbij de staart langzaam bewogen wordt. De vogels leven met name op de grond en broeden vaak in verlaten konijneholen. De tapuit broedt tot ver in het noorden, maar ... Op 21 november 2018 is mijn boek 'De Tapuit' uitgekomen, in de vogelserie van uitgeverij Atlas Contact! Een geweldig moment. Het boek is gewoon te koop bij de plaatselijke boekhandel en ook via Atlas Contact, bijvoorbeeld. 'In De Tapuit beschrijft bioloog Herman van Oosten zijn onderzoek naar en bevindingen over een van zijn meest geliefde vogels. 'De tapuit is een standaardwerk over tapuiten. Vanaf het ontstaan van vogels via Aristoteles tot nu. Vol zekerheden, vragen en twijfels. Over het verdwijnen van tapuitensoorten, over de van elkaar verschillende evolutie van geïsoleerde maar dicht bij elkaar liggende (tapuiten)populaties, over de dramatische afname van tapuiten sinds 1980 met negentig procent. In 'De tapuit' beschrijft bioloog Herman van Oosten zijn onderzoek naar en bevindingen over een van zijn meest geliefde vogels. De tapuit dwingt van oudsher grote bewondering af: geen ander zangvogeltje legt namelijk zo'n grote afstand af tussen broedplaats en overwinteringsgebied. Want hoewel tapuiten over de hele wereld broeden, zelfs in Canada en Alaska, overwinteren ze allemaal in ... TAPUIT (Oenanthe oenanthe) Tapuiten zijn op de grond levende vogels van duinen en heidevelden, in het buitenland ook droge graslanden, hoogvenen, rotsige hellingen en toendra's. Tapuiten broeden ... In 'De tapuit' beschrijft bioloog Her...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman van Oosten
DIMENSIE
4,51 MB
BESTANDSNAAM
De vogelserie - De tapuit.pdf

OMSCHRIJVING

In "De tapuit' beschrijft bioloog Herman van Oosten zijn onderzoek naar en bevindingen over een van zijn meest geliefde vogels. De tapuit dwingt van oudsher grote bewondering af: geen ander zangvogeltje legt namelijk zo'n grote afstand af tussen broedplaats en overwinteringsgebied. Want hoewel tapuiten over de hele wereld broeden, zelfs in Canada en Alaska, overwinteren ze allemaal in Afrika. In de broedtijd kun je tapuiten zingend in de lucht zien vliegen. Tenminste, als je je best doet. De tapuit was een veelvoorkomende broedvogel op ons platteland, in de duinen en op de heide, maar tegenwoordig broeden er hooguit nog driehonderd paartjes in Nederland. Alleen in het voorjaar zijn de vogels hier nog talrijk, als ze vanuit Afrika doortrekken naar hun noordelijker broedgebieden en even in Nederland blijven om aan te sterken. De tapuit is te herkennen aan zijn staart: daarop vind je een omgekeerde T.

Wil je het boek lezen?De vogelserie - De tapuit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman van Oosten. Lezen De vogelserie - De tapuit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN