De JIM-aanpak

De JIM-aanpak - Levi van Dam | Northernlights300.org

...m. De JIM-aanpak wordt voorgesteld als alternatief voor uithuisplaatsing ... Een familielid als jeugdhulpverlener: de JIM rukt op | Trouw ... . Het letterwoord JIM staat voor 'Jouw Ingebrachte Mentor'. Toch doet men afbreuk aan de methodiek wanneer hij louter wordt gezien als een middel om uithuisplaatsing te voorkomen. De kracht van de aanpak zit net in het klimaat dat geschapen wordt. De JIM-aanpak verschijnt een jaar na de overheveling van jeugdzorgtaken naar de gemeenten. Deze zogenoemde transitie integreert drie grote opgaven: vermindering ... bol.com | De JIM-aanpak (ebook), Levi van Dam ... ... . Deze zogenoemde transitie integreert drie grote opgaven: vermindering van de toestroom naar residentiële zorg, toename van samenwerking met informele steunsystemen, en integratie van de psychiatrie, zorg voor licht verstandelijk beperkten, verslavingszorg en jeugd- en opvoedhulp. 'De JIM-aanpak, het alternatief voor uithuisplaatsing van jongeren' door Levi van Dam, Sylvia Verhulst - Onze prijs: €21,95 - Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. De JIM-aanpak is een van de manieren om deze doelen ook daadwerkelijk in de praktijk te realiseren. Het boek beschrijft aan de hand van concrete situaties en met behulp van concrete methodische stappen hoe er een ambulant alternatief gezocht kan worden voor een groep jongeren die voorheen residentiële behandeling volgde. Bestel De JIM-aanpak van Levi van Dam;;Sylvia Verhulst. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd 7.8 De betekenis van de jim-aanpak voor de groepswerker 140 7.9 Synergie 148 8 p De opbrengsten tot nu toe 149 8.1 Resultaten en inzichten tot nu toe 149 9 p Aan de slag met de jim-aanpak 153 9.1 Begin dicht bij huis 153 9.2 Organiseer gezamenlijke reflectie 154 9.3 Systemische kennis en de jim-aanpak als therapeutische interventie 155 Op het congres van de European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP), van 9 tot 11 juli in Genève, maken internationale zorgprofessionals kennis met een initiatief van Nederlandse bodem: de JIM-aanpak. Hierbij zetten jongeren van 12 tot 23 jaar met complexe problemen… Lees verder → Met de JIM-aanpak die in dit boek wordt gepresenteerd, kunnen ze thuis behandeld worden. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor, dat wil zeggen iemand uit het sociale netwerk (een oom, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Levi van Dam
DIMENSIE
9,40 MB
BESTANDSNAAM
De JIM-aanpak.pdf

OMSCHRIJVING

Sommige jongeren worstelen met complexe problematiek (drugsgebruik, geweld) en dreigen vast te lopen thuis, op school of in hun werk. Tot voor kort werden deze jongeren vaak in een instelling geplaatst, maar dat is in veel gevallen niet ideaal en bovendien duur. Met de JIM-aanpak die in dit boek wordt gepresenteerd, kunnen ze thuis behandeld worden. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor, dat wil zeggen iemand uit het sociale netwerk (een oom, vriendin, buurman) die door de jongere wordt aangewezen om hem of haar te helpen. Deze vertrouwenspersoon werkt nauw samen met een expertteam. In De JIM-aanpak wordt de aanpak uiteengezet.

Wil je het boek lezen?De JIM-aanpak in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Levi van Dam. Lezen De JIM-aanpak Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN