Appartementsrecht

Appartementsrecht - Hubert Braakhuis | Northernlights300.org

...p het dakterras van het appartement. De advocaat van eiser vordert, kort gezegd, gedaagde op straffe van dwangsommen te gebieden de jacuzzi, de […] Het appartementsrecht is een recht van geheel eigen aard, dat wordt beheerst door het goederenrecht en het verenigingsrecht ... Wat is Appartementsrecht? | BouwadviesShop.nl ... . Dát levert een spanningsveld op, in zowel theorie als praktijk. In dit Ars Aequi Privaatrecht cahier wordt het wettelijk kader van het appartementsrecht - waaronder we in dit geval ook begrijpen de Vereniging van Eigenaars - op relatief kort en bondige wijze behandeld. Appartementenclausule en Verzekering individueel appartementsrecht. Mocht de Vereniging van Eigenaren (VvE) geen gebouwenverzekering hebben afgesloten (de zogenaamde 'slapende VvE'), dan kun je zelf een opstalverzekering afsluiten. Het is dan slim om in die opstalverzeke ... Wat is een appartementsrecht? - Marks Wachters ... . Appartementenclausule en Verzekering individueel appartementsrecht. Mocht de Vereniging van Eigenaren (VvE) geen gebouwenverzekering hebben afgesloten (de zogenaamde 'slapende VvE'), dan kun je zelf een opstalverzekering afsluiten. Het is dan slim om in die opstalverzekering de clausule 'Verzekering individueel appartementsrecht' op te ......

INFORMATIE

AUTEUR
Hubert Braakhuis
DIMENSIE
7,60 MB
BESTANDSNAAM
Appartementsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Ongeveer een kwart van de totale Nederlandse woningvoorraad bestaat uit appartementsrechten. Dat zijn bijna anderhalf miljoen woningen. In totaal zijn er zelfs nog ongeveer een miljoen andersoortige appartementsrechten (bedrijfsruimtes, parkeerplaatsen e.d.). Tweeënhalf miljoen appartementsrechten dus met circa 155.000 Verenigingen van Eigenaars, waarvan de betreffende gerechtigden verplicht lid zijn. Gezien het groot aantal appartementsrechten in ons land en het aantal (juridische) geschillen en misverstanden in de praktijk verdient dit een bespreking voor de (master)student en praktijkjurist. Het appartementsrecht is een recht van geheel eigen aard, dat wordt beheerst door het goederenrecht en het verenigingsrecht. Dát levert een spanningsveld op, in zowel theorie als praktijk. In dit cahier wordt het wettelijk kader van het appartementsrecht – waaronder we in dit geval ook begrijpen de Vereniging van Eigenaars - op relatief kort en bondige wijze behandeld. Een helder begrip van het wettelijk kader is onontbeerlijk om in een concreet geval de akte van splitsing en de vele verschillende (model)reglementen goed te kunnen interpreteren en toe te passen. Bovendien worden in dit cahier de nodige handvatten geboden voor verdere verdieping door de vele verwijzingen naar de parlementaire geschiedenis, literatuur en de rechtspraak. R.L. Peutz en H.J.G. Braakhuis zijn werkzaam bij Rijssenbeek Advocaten te Arnhem.

Wil je het boek lezen?Appartementsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hubert Braakhuis. Lezen Appartementsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN