Salomons oordeel

Salomons oordeel - Robert Vuijsje | Northernlights300.org

...e mensen' komt de inhoud van de proloog en de titel ervan later in het boek terug ... Athenaeum Boekhandel | Salomons oordeel, Robert Vuijsje ... . Het verhaal is niet-chronologisch opgebouwd. Salomonsoordeel, door Giuseppe Cades. De vrouw in het wit verhindert dat de soldaat haar kind in tweeën hakt. Een van de vrouwen smeekt de koning dan het kind niets aan te doen. Met Salomons oordeel wakkert Robert Vuijsje opnieuw het debat over racisme in Nederland aan. Zijn nieuwste roman sluit naadloos aan op zijn inmiddels verfilmde debuut uit 2008, Alleen maar nette mensen.Elf jaar later is het thema nog steeds actueel.***** de Boekenkrant Salomonsoord ... Het Salomonsoordeel - Herkomst van het spreekwoord | Historiek ... .Elf jaar later is het thema nog steeds actueel.***** de Boekenkrant Salomonsoordeel Een salomonsoordeel is een vonnis of uitspraak in een lastig geschil die getuigt van wijsheid en spitsvondigheid. Geen van de strijdende partijen heeft ogenschijnlijk een voordeel bij deze uitspraak. Uit de reactie van de strijdende partijen leidt de rechter vervolgens af welke partij in zijn recht staat. Salomons oordeel is een geslaagde roman waarin de dillema's van ras, afkomst en identiteit haarscherp over het voetlicht komen en bovendien een spannende en prettige leeservaring. Robert Vuijsje - Salomons oordeel is gewaardeerd met ∗∗∗∗ ∗ (uistekend). Robert Vuijsje - Salomons oordeel. Titel: Salomons oorde...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Vuijsje
DIMENSIE
11,47 MB
BESTANDSNAAM
Salomons oordeel.pdf

OMSCHRIJVING

'Ik heet Salomon, en dan ook nog Cohen?' vraagt hij aan zijn ouders. 'Wat denk je dat mijn vrienden daar van vinden?'Max en Alissa denken dat ze alle moderne valkuilen van racisme en antiracisme hebben doorstaan. Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Maar zij kunnen dit gewoon: samen aan het Vondelpark wonen.Hun zoon Salomon is 17 jaar oud en wil rapper worden. Op school staat hij voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of hoor ik bij de kinderen die zwart zijn, net als ik?Na een komische, maar ook meedogenloos beschreven tocht langs ongemakkelijke discussies, emotionele beschuldigingen en de top van de nationale antiracismebeweging denken Max en Alissa: wij kijken op dezelfde manier naar de wereld.Tot Salomon door zijn vriendinnetje wordt beschuldigd van verkrachting. Het is geen abstracte discussie meer, maar een directe confrontatie. In een politiecel kijken Max en Alissa samen naar hun zoon, alleen zien ze allebei iets anders.In Salomons oordeel wordt de lezer gedwongen om kleur te bekennen. Aan welke kant sta ik nu echt, door welke bril kijk ik naar de wereld?

Wil je het boek lezen?Salomons oordeel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Vuijsje. Lezen Salomons oordeel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN