De judovader

De judovader - Gerlof Leistra | Northernlights300.org

...rstraat 21-06-2020, 07:30 ... De judovader vertelt in geuren en kleuren Van der Geests onvermoeibare streven naar 'intrinsieke' sporters, zijn bonte avonturen met Kenamju en als gelauwerd bondscoach ... Rinus 'VeeKay' klaar voor zijn debuut: 'Indycar veel gaver ... ... . De auteurs spraken met Cor en Els van der Geest, zonen Dennis en Elco, neef en beste vriend Robbert van der Geest, coaches als Chris de Korte en Toon Gerbrands en met sportjournalisten, onder wie Mart Smeets en Pierre Zenden. De judovader vertelt in geuren en kleuren over zijn hoogtepunten, maar ook moeilijke momenten, zijn onvermoeibare streven naar 'intrinsieke' sporters, zijn bonte avonturen met Kenamju en als gelau ... Home - Judo Academie Amsterdam ... . De judovader vertelt in geuren en kleuren over zijn hoogtepunten, maar ook moeilijke momenten, zijn onvermoeibare streven naar 'intrinsieke' sporters, zijn bonte avonturen met Kenamju en als gelauwerd bondscoach. Hij heeft kritiek op het beleid van de Judo Bond Nederland sinds zijn vertrek. Jan Verhaas is vermaard scheidsrechter in het snooker, de eerste sport die in Engeland alweer gestart is. Alleen nog niet voor de 53-jarige Nederlander, hij hoopt er volgende maand op het WK weer ... De judovader vertelt in geuren en kleuren over zijn hoogtepunten, maar ook moeilijke momenten, zijn onvermoeibare streven naar 'intrinsieke' sporters, zijn bonte avonturen met Kenamju en als gelauwerd bondscoach. Hij heeft kritiek op het beleid van de Judo Bond Nederland sinds zijn vertrek. De Judovader Just Publishers, €21,99, 288 blz. Deze embed wordt niet getoond. U heeft via cookie-instellingen gekozen om deze embed niet te tonen. Vandaag verschijnt het boek De Judovader, over de man die als Godfather van het Nederlandse judo wordt gezien. ,,We wonnen veel. Dan gaan ze je vervelend vinden.'' Lees- en vaderdagtip: De judovader 14 juni 2020 In memoriam: Ilona Lucassen (23) 11 juni 2020 Blog Tanita: over lichaamswater 10 juni 2020 Vacature NTC trainer/ coach junioren Ouder nieuws. Judo. 10 juni 2020 Ga de uitdaging aan met atleten over de hele ... Zoons nemen eerste exemplaar van 'De Judovader' in ontvangst - Haarlems Weekblad. Maandag 15 juni 2020 17:12 uur. Haarlem. Bron Haarlems Weekblad. Bij uitgeverij Just Publishers verscheen vandaag, aan de vooravond van Vaderdag, het boek 'De Judovader' over de Haarlemse judoka Cor van der Geest. Los (Onbekende bindwijze). Het levensverhaal van Dennis van der Geest, vervlochten met een unieke en verfrissende kijk op sportpsychologieHet succes van... Lees- en vaderdagtip: De judovader Cor van der Geest, ooit het trainingsmaatje van judolegende Wim Ruska, draaide mee in de nationale subtop. Hij werd tweemaal derde van Nederland. Na zijn actieve... Hebban. Voor lezers, door lezers. Ontdek nieuwe boeken en zie wat je vrienden lezen. Laat je inspireren door kenners, volg je favoriete auteurs, schrijf blogs en recensies over boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerlof Leistra
DIMENSIE
11,35 MB
BESTANDSNAAM
De judovader.pdf

OMSCHRIJVING

Cor van der Geest (1945), ooit het trainingsmaatje van judolegende Wim Ruska, draaide mee in de nationale subtop. Hij werd tweemaal derde van Nederland. Na zijn actieve jaren maakte Van der Geest – nota bene autodidact - nationaal en internationaal furore als topcoach. Met zijn sportschool Kenamju in Haarlem behaalde Cor van der Geest een eindeloze reeks successen. Hij geldt als de ultieme kampioenenmaker: van zijn eigen zonen Dennis en Elco tot de zusjes Jenny en Jessica Gal, Ben Sonnemans, Maarten Arens, Claudia Zwiers, Ruben Houkes, de broers Guillaume en Dex Elmont en Henk Grol. Vol lef en inzet veroverden zij de wereld, met Cor als de grote aanjager. De judovader vertelt in geuren en kleuren Van der Geests onvermoeibare streven naar "intrinsieke' sporters, zijn bonte avonturen met Kenamju en als gelauwerd bondscoach. De auteurs spraken met Cor en Els van der Geest, zonen Dennis en Elco, neef en beste vriend Robbert van der Geest, coaches als Chris de Korte en Toon Gerbrands en met sportjournalisten, onder wie Mart Smeets en Pierre Zenden. Topcoach Cor van der Geest neemt in dit boek geen blad voor de mond en praat zoals zijn karakter is: krachtig en ongepolijst. En altijd recht door zee. Niets en niemand ontziend uit hij zijn grote zorgen over het huidige beleid van de Nederlandse Judo Bond. Dit boek is een portret van de Godfather van het Nederlandse judo, die Kenamju de afgelopen halve eeuw uitbouwde van een zieltogend clubje tot een ultramodern sportcentrum met duizenden leden.Patricia Jimmink (1956) werkte jarenlang op de sportredactie van Haarlems Dagblad. Govert Wisse (1955) was jarenlang sportverslaggever bij de GPD en Haarlems Dagblad. Gerlof Leistra (1959) is misdaadverslaggever voor Elsevier Weekblad en schreef veel over sport.

Wil je het boek lezen?De judovader in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerlof Leistra. Lezen De judovader Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN