Het lied van de geesten

Het lied van de geesten - Jesmyn Ward | Northernlights300.org

...r van slachtoffers. Jesmyn Ward kreeg voor deze roman terecht de National Book Award 2017 ... Het lied van de geesten - Jesmyn Ward - 9789025452407 ... ... . L. Torn In Het lied van de geesten van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. Jesmyn Ward - Het lied van de geesten. Dirk-Jan Arensman , 24 april 2018 Het lied van de geesten (AtlasContact), de tweede roman waarvoor Jesmyn Ward (1977) een National Book Award ontving, is een roadnovel en een spookverhaal tegelijk. Recensie: Het lied van de geesten - Jesmyn Ward. Het leven van Jojo en Kayla staat op h ... Het lied van de geesten (e-Book) - Jesmyn Ward | Boeken.com ... . Recensie: Het lied van de geesten - Jesmyn Ward. Het leven van Jojo en Kayla staat op hun kop als hun moeder Leonie uit het niks op duikt en besluit om met z'n allen als gezin vader Michael uit gevangenis Parchman te halen. Deze reis vol ellende, teleurstellingen en harde waarheden maakt van puberjongen Jojo een volwassen man. Die plek is het lied en ik ga deel worden van het lied." In een aangrijpende slotapotheose helpt Leonie haar moeder om ritueel te sterven en vraagt Jojo zijn opa om te vertellen hoe Richies leven is beëindigd. Na dat gruwelijke verhaal blijft Richie toch nog hangen en vertelt hij dat de bomen vol geesten zitten. In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen. Je proeft de zilte lucht wegens de nabije zee, de klamme hitte. En dan de rillingen tijdens het vreselijke verhaal over de gevangenissen van weleer....

INFORMATIE

AUTEUR
Jesmyn Ward
DIMENSIE
6,76 MB
BESTANDSNAAM
Het lied van de geesten.pdf

OMSCHRIJVING

In "Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen. Ze hoopt op een gelukkige familiereünie, maar in plaats daarvan volgt een hellevaart door een landschap dat nog altijd is getekend door armoede en racisme. Onderweg wordt zowel Leonie als Jojo geteisterd door spoken uit het verleden, dat op het platteland van het Diepe Zuiden, in de onsterfelijke woorden van William Faulkner, nooit dood is, zelfs niet voorbij. Ward ontving de National Book Award voor haar roman "Salvage the Bones' en voor "Het lied van de geesten', waarmee ze de eerste vrouw ooit is die de prijs twee keer heeft gekregen voor fictie.

Wil je het boek lezen?Het lied van de geesten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jesmyn Ward. Lezen Het lied van de geesten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN