Tropenecht

Tropenecht - Daan Bronkhorst | Northernlights300.org

...s, Tropenecht. Indische en Europese kleding in Nederlands-Indië, E ... Tropenecht -Indische en Europese kleding i n Nederlands ... ... . Wils, ed. DSpace/Manakin Repository OMSCHRIJVING 'Tropenecht; Indische en Europese kleding in Nederlands-Indië', door Dorine Bronkhorst & Esther Wils, is het eerste boek over de kleedgewoonten in Nederlands-Indië en de speciale Indische kledingstukken als de sarong kebaja, de djas toetoep en de tjelana monjet. Tropenecht : Indische en Europese kleding in Nederlands-Indie is het eerste boek over typisch Indische kledingstukken als de sarong kebaja, de tjelana monjet en de djas toetoep,over de kleedgewoonten van de (Indo-) Europeanen en over het kledingbedrijf in Indië. 'Tropenecht; Indische en Europese kleding in Nederlands-Indie', d ... Tropenecht - Dorine Bronkhorst - 9789080143357 | Bruna.nl ... . 'Tropenecht; Indische en Europese kleding in Nederlands-Indie', door Dorine Bronkhorst & Esther Wils, is het eerste boek over de kleedgewoonten in Nederlands-Indie en de speciale Indische kledingstukken als de sarong kebaja, de djas toetoep en de tjelana monjet. Ruim 200 foto's, de meeste afkomstig uit het unieke fotoarchief van het Indisch Wetenschappelijk Instituut en nooit eerder ... OMSCHRIJVING 'Tropenecht; Indische en Europese kleding in Nederlands-Indië', door Dorine Bronkhorst & Esther Wils, is het eerste boek over de kleedgewoonten in Nederlands-Indië en de speciale Indische kledingstukken als de sarong kebaja, de djas toetoep en de tjelana monjet. Op weg naar een televisieserie met Hans Goedkoop over Indië/Indonesië 1900-1950. Tot de uitzending in najaar 2021 doet regisseur Gerda Jansen Hendriks verslag van wat ze tegenkomt. Tropenecht: Indische en Europese kleding in Nederlands-Indie: Amazon.es: Bronkhorst, Dorine, Wils, E.: Libros en idiomas extranjeros BMGN - Low Countries Historical Review is the leading academic journal for the history of the Netherlands, Belgium and their global presence. The journal publishes research about broad and important issues in the history of the Low Countries, and seeks to do so in a wider comparative and international context. BMGN - LCHR seeks to present the best historical scholarship of both young and ... Tropenecht: Indische en Europese kleding in Nederlands-Indie: Amazon.es: Dorine Bronkhorst, E. Wils: Libros en idiomas extranjeros...

INFORMATIE

AUTEUR
Daan Bronkhorst
DIMENSIE
3,72 MB
BESTANDSNAAM
Tropenecht.pdf

OMSCHRIJVING

'Tropenecht; Indische en Europese kleding in Nederlands-Indië', door Dorine Bronkhorst & Esther Wils, is het eerste boek over de kleedgewoonten in Nederlands-Indië en de speciale Indische kledingstukken als de sarong kebaja, de djas toetoep en de tjelana monjet. Ruim 200 foto's, de meeste afkomstig uit het unieke fotoarchief van het Indisch Wetenschappelijk Instituut en nooit eerder gepubliceerd, belichten de periode 1870-1950, d.w.z. van de hoogtijdagen van tempo doeloe tot aan het eind van Nederlands-Indië. Citaten uit romans, handboeken en tijdschriften, reclamemateriaal en fragmenten uit speciaal gevoerde interviews vormen andersoortig illustratiemateriaal. Na lezing van Tropenecht 'ziet' men meer op oude foto's, 'haalt men meer' uit oude romans. Nu al een standaardwerk! 'Tropenecht' is het eerste boek over 'Indische en Europese kleding in Nederlands-Indië', zoals de ondertitel luidt. Maar is het daarom alleen een boek voor kostuumhistorici? In het geheel niet. ''Kleding vertelt een verhaal'', zoals samenstelster Dorine Bronkhorst zei bij de overhandiging van het eerste exemplaar aan Rob Nieuwenhuys, ''en Tropenecht vertelt een heel eigen verhaal over de mores en kleedgewoonten in Indië.'' Het vertelt over de eigen manier van leven en dag-indelen in Indië, over de verhouding tussen de diverse bevolkingsgroepen, over de grote veranderingen die de koloniale samenleving van Indië kende, van de mestiezenhegemonie in het begin tot de mode van 'het Westen' tegen het einde -- alles komt aan bod, in tekst en vooral in beeld. De meeste afbeeldingen werden nooit eerder gepubliceerd; meer dan de helft van de foto's komt uit het unieke archief van het IWI. Ook Sobats (donateurs van Stichting Tong Tong) en andere Pasargangers leverden veel materiaal.Door de bijzondere uitvoering en vele foto's is het een schitterend kadoboek.De hardcover-uitvoering heeft koperen hoekjes op het omslag.De hardcover en paperback hebben beiden een los omslag waar op de binnenkant het patroon van een kebaja (bloes) is afgedrukt.

Wil je het boek lezen?Tropenecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daan Bronkhorst. Lezen Tropenecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN