Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken

Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken - Arie Jan Gelderblom | Northernlights300.org

...eerste twee Schenkeveld-van der Dussen, Riet - Gelderblom, Arie Jan - Terugblik [Recensie] Ongeziene blikken is, als beschouwing achteraf op de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur (GNL), een novum ... Ongeziene blikken | De Slegte ... . Alle Nederlandse literatuurgeschiedenissen die ik in dit verband weer eens bekeken heb beginnen met een woord vooraf, waarin uiteengezet wordt hoe de taak van de betreffende geschiedschrijving is opgevat. Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbe ... Boekwinkeltjes.nl - Ongeziene blikken - nabeschouwingen ... ... . Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoofdredacteuren terug op de geschiedenis van het project. Ongeziene blikken gaat over de achtergronden van deze monumentale serie, waarin de literaire cultuur van de Lage Landen in haar volle rijkdom tevoorschijn komt. • Arie Jan Gelderblom, Anne Marie Musschoot - (GNL dl 8) Ongeziene blikken ; nabeschouwingen bij de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Prometheus Bert Bakker, januari 2017 lees meer | kijk bij bol.com Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoofdredacteuren terug op de geschiedenis van het project. Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoofdredacteuren terug op de 'Ongeziene blikken, nabeschouwingen bij de geschiedenis van de Nederlandse literatuur' door Arie Jan Gelderblom, Anne Marie Musschoot - Onze prijs: €21,99 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoofdredacteuren terug op de geschiedenis van het project. Waarom duurde het zo lang totdat het verouderde handboek van Knuvelder een volwassen ... Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoof Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederla...

INFORMATIE

AUTEUR
Arie Jan Gelderblom
DIMENSIE
12,29 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoofdredacteuren terug op de geschiedenis van het project. Waarom duurde het zo lang totdat het verouderde handboek van Knuvelder een volwassen opvolger kreeg? Welke concrete voorwaarden maakten de plannen voor een nieuwe literatuurgeschiedenis toch levensvatbaar, na jaren van aarzeling en scepsis? Welke wetenschappelijke uitgangspunten waren bepalend voor de aanpak, en hoe zijn die in de afzonderlijke delen gerealiseerd?Vanaf de eerste plannen tot nu zijn ruim twintig jaar verstreken. De te volgen koers is al vroeg uitgezet, maar hoe werd die in praktijk gebracht? Deze nabeschouwing gaat over de theoretische aanloop tot de serie én over de concrete uitvoering; over inhoudelijke keuzes én over praktische resultaten; over gaandeweg veranderende inzichten én over internationale inbedding en uitstraling. Hoogtepunten én marginale verschijnselen worden vanuit verschillende invalshoeken belicht en in hun context geplaatst. Ongeziene blikken gaat over de achtergronden van deze monumentale serie, waarin de literaire cultuur van de Lage Landen in haar volle rijkdom tevoorschijn komt.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arie Jan Gelderblom. Lezen Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN